Foto: Reuters/Scanpix

Islāmistu kaujinieku uzbrukumā Kenijas pierobežas pilsētai Manderai otrdien nogalināti vismaz 14 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Atbildību par uzbrukumu neviens vēl nav uzņēmies, bet Kenijas amatpersonas tajā vaino grupējuma "Shebab" kaujiniekus, kas aktīvi uzdarbojas šajā reģionā pie Somālijas robežas.

Uzbrukums notika agri no rīta mājlopu tirgū pie Manderas. Uzbrukumā cieta lielākoties tuvējo raktuvju strādnieki.

"Cilvēki gulēja, kad notika uzbrukums, viņi vienkārši uzradās un sāka mest mājās sprāgstvielas," atklāja kāda vietējā amatpersona, piebilstot, ka, spriežot pēc uzbrukuma rakstura, tie bijuši "Shebab" kaujinieki.

Arī Kenijas policijas priekšnieks vainoja uzbrukumā "Shebab".

Kenijas Sarkanais Krusts ziņoja, ka pēc uzbrukuma uz slimnīcu nogādāti 11 cilvēki un organizācija nosūtījusi lidmašīnu, lai smagāk ievainotos pārvestu uz galvaspilsētu Nairobi.

"Shebab", kas jau gadiem ilgi cīnās pret Rietumu atbalstīto valdību Somālijā, pēdējā laikā arvien aktīvāk uzdarbojas Kenijā.

Grupējums sevišķi pastiprinājis savus uzbrukumus musulmaņu svētā mēneša Ramadāna laikā.

Asiņainākais uzbrukums, ko līdz šim sarīkojis "Shebab", notika aprīlī Moi universitātes pilsētiņā Garisā, kas atrodas aptuveni 350 kilometrus uz austrumiem no Nairobi. Islāmisti tur nogalināja 148 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!