Foto: AP/Scanpix
Kāds vīrietis trešdien gājis bojā haizivs uzbrukumā Jaunzēlandes pludmalē netālu no valsts lielākās pilsētas Oklendas, vēsta raidsabiedrība BBC.

47 gadus vecais vīrietis peldējies Murivajas pludmalē, kas atrodas uz rietumiem no lielpilsētas, kad tam uzbrukusi haizivs. Vīrietis guvis nāvējošus muguras ievainojumus, paziņoja policija, kas šāvusi pa plēsīgo zivi, pirms tā pazuda ūdenī.

"Policija un sērfotāju dzīvības glābēji devās ar divām piepūšamajām glābšanas laivām un izšāva pa haizivi. Tā apgriezās otrādi un pazuda," paziņoja inspektors Šons Rutene. Haizivs bijusi aptuveni četrus metrus gara.

"Pavisam pēkšņi mēs ieraudzījām haizivs spuru un nākamajā minūtē, bum, uzbrukums viņam, tad visur ūdenī asinis," vietējiem medijiem pastāstīja zvejnieks Pio Mose. Aculiecinieks stāsta, ka vīrietis vēl bijis dzīvs, kad atkārtotā uzbrukumā viņš parauts zem ūdens. Citi vietējie avoti pieļauj, ka uzbrukumā bijušas iesaistītas vairākas haizivis.

Vīrieša ķermenis izvilkts no ūdens, bet tuvākas pludmales uz laiku ir slēgtas. Nav skaidrs, tieši kāda haizivs uzbrukusi peldētajām, bet amatpersonas skaidro, ka nesen šajā apkārtnē manītas lielās baltās haizivis.

Haizivju uzbrukumi Jaunzēlandē ir samērā reti. Kopš 1847. gadā sākta uzbrukumu fiksēšana, ir bijuši 11 cilvēku nāves gadījumi. Iepriekšējais fiksētais haizivs uzbrukums ar letālu iznākumu cilvēkam Jaunzēlandē noticis 1976. gadā, informē BBC.

Haizivju eksperts Klintons Dafijs skaidro, ka Jaunzēlandē uzbrukumi ir retāki, nekā Austrālijā. Tas, iespējams, atkarīgs arī no tā, cik daudz cilvēku uzturas ūdenī pieļauj speciālists, norādot, ka Jaunzēlandē klimats ir vēsāks. Eksperts uzsver, ka 99% gadījumu haizivis cilvēkus ignorē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!