Foto: Reuters/Scanpix
Zarnu nūjiņas (Escherichia coli) infekcijā Eiropā mirušo skaits ir pieaudzis līdz 47 cilvēkiem, otrdien paziņoja Vācijas veselības aizsardzības iestādes pēc vēl četru inficēto nāves.

Enterohemorāģiskā zarnu nūjiņa (EHEC) ir izraisījusi 46 cilvēku nāvi Vācijā. Zviedrijā no tās mirusi sieviete, kas neilgi pirms tam bija atgriezusies no Vācijas.

Par infekcijas avotu tiek uzskatīti dārzeņu dīgsti no organiskas lauku saimniecības Lejassaksijas federālajā zemē Vācijas ziemeļos. Šī saimniecība tagad ir slēgta, un visa tās produkcija tiek izņemta no tirdzniecības.

Saskaņā ar ANO Pasaules veselības organizācijas (WHO) datiem ar EHEC izraisītu hemorāģisku kolītu vai ar to saistītu nieru slimību - hemolītiski urēmisko sindromu (HUS) ir saslimuši apmēram 3800 cilvēku 16 valstīs, galvenokārt Vācijā, un aptuveni 850 no viņiem ir nopietni slimi.

Infekcija sasniedza kulmināciju maija beigās, bet tās gadījumu skaita pieaugums kļūst arvien lēnāks.

Britu medicīnas žurnālā "Lancet" pagājušo ceturtdien publicētā pētījumā ir izteikts pieņēmums, ka šī infekcija ir tik letāla tāpēc, ka to izraisījušās zarnu nūjiņas paveids ir ģenētisks hibrīds ar spēju pielipt zarnu sieniņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!