Pasaules noslēgtākās valsts Ziemeļkorejas līderis šī gada 9. maijā dosies uz Maskavu, atsaucoties uz Krievijas izplatīto informāciju, raksta BBC.

Kremlis trešdien paziņoja, ka Ziemeļkorejas līderis ir pieņēmis Putina uzaicinājumu piedalīties Uzvaras dienas svinībās Maskavā. Šogad Krievija 9. maijā atzīmē 70 gadus kopš PSRS palīdzēja sakaut Nacistisko Vāciju.

Dienvidkorejas raidsabiedrība "Yonhap" atzīmē, ka Maskavas izplatītajā paziņojumā Ziemeļkorejas līderis netiek nosaukts vārdā. "Yonhap" citē Korejas apvienošanas ministrijas pārstāvi, kurš norāda, ka šāda atsaukšanās ir divdomīga, jo valsts nominālais līderis nav Kims Čenuns, bet gan Ziemeļkorejas Tautas asamblejas Augstākās padomes prezidija priekšsēdētājs Kims Jongnams (abi attēlā).

Ja tomēr brauks Kims Čenuns, tā būs viņa pirmā oficiālā ārvalstu vizīte kopš nākšanas pie varas 2011. gada nogalē. Paredzams, ka, izmantojot šo reto iespēju, Ziemeļkorejas vadītāju novēros pasaules spēcīgāko valstu pārstāvji, lai tādējādi censtos izprastu viņa turpmāko politiku.

Vēstīts, ka par oficiālu Ziemeļkorejas līdera uzaicināšanu uz Maskavu Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja 21. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!