Foto: F64

Krievijas domes deputāts un Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis paziņoja, ka naktī uz otrdienu notikušās lidmašīnas katastrofas Maskavā vainīgie ir lidosta, dispečers un bojā gājušais Francijas naftas uzņēmuma "Total" prezidents Kristofs de Maržerī.

Žirinovskis radiostacijas "Govorit Moskva" ēterā pauda pārliecību, ka sniega tīrāmās mašīnas vadītājs nav vainīgs aviokatastrofas izraisīšanā.

"Atbilde ir vienkārša – vainīgs ir pilots, ekipāža… Vainīga ir lidosta, dispečers – bija migla, nedrīkstēja dot atļauju izlidot… Vainīgs ir pats mirušais, jo kādēļ viņš lidoja tik vēlu naktī?" sacīja Žirinovskis.

Pēc viņa vārdiem, viens no šāda veida katastrofu iemesliem ir cilvēku alkatība.

"Lidmašīnas pilotam diena ir pakārtota pelnīšanai – lūk, vai viņš tagad nopelnījis naudu? Lidotu no rīta… Kāpēc viņš lidoja naktī? Nauda, nauda, nauda. Tā viss beidzas slikti. Alkatība fīreru sabojāja, alkatīgi visi… Redzamība ir 300 metri, uz kurieni tu lido, vai neredzi, ka pēc piecām sekundēm redzamības vairs nebūs? Visi steidz ātrāk. "Mēs drosmīgi, mēs pacelsimies, mums izdosies"," pārliecināts ir politiķis.

Jau vēstīts, ka lidmašīnas avārijā Maskavā gājuši bojā četri cilvēki, starp kuriem bija "Total" prezidents Maržerī. Incidents, kurā bijusi iesaistīta Francijā reģistrēta lidmašīna "Falcon-50", notikusi ap pusnakti pēc Maskavas laika. Bojāgājušie ir trīs apkalpes locekļi un pasažieris.

Lidmašīna ar priekšējo šasiju aizķērusi sniega tīrāmo mašīnu un apgāzusies.

Krievijas Izmeklēšanas komisija paziņoja, ka sniega tīrāmās automašīnas vadītājs, ar kura stūrēto transportu naktī uz otrdienu Maskavas Vnukovas lidostā saskrējās lidmašīna, katastrofas brīdī bijis alkohola reibumā.

Izmeklētāji piebilda, ka katastrofā vainojama lidostas augstu amatpersonu "noziedzīgā nevērība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!