Foto: F64
Kāda Stokholmas slimnīca paziņojusi par lēmumu atvērt Zviedrijā pirmo neatliekamās palīdzības klīniku izvarošanas upuriem vīriešiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dienvidu vispārējai slimnīcai jau ir nodaļa, kas sniedz palīdzību izvarotām vai no seksuāliem uzbrukumiem cietušām sievietēm, taču no oktobra ārstniecības iestāde sāks uzņemt arī zēnus un vīriešus, teikts trešdien izplatītā paziņojumā.

Pagājušajā gadā Zviedrijā reģistrēti aptuveni 370 seksuālas vardarbības gadījumi pret vīriešiem un zēniem, ziņo vietējie mediji.

"Valda vispārējs uzskats, ka vīriešus nevar izvarot," Zviedrijas radio ēterā stāsta ārste Loti Helstroma. Vīriešu izvarošanas tēma joprojām ir spēcīgs "tabu", taču tas notiek daudz biežāk, nekā vairums cilvēku apzinās, viņa skaidro.

Ir svarīgi, lai arī vīriešiem būtu līdzvērtīga piekļuve ārkārtas aprūpei, uzsver mediķe.

Slimnīcā pašlaik darbojas 24 stundu ārkārtas dienests izvarotām sievietēm, nodrošinot piekļuvu ārstiem, vecmātēm, māsiņām, psihologiem un sociālajiem darbiniekiem.

Izvarotiem vīriešiem paredzēta klīnika "veicinās sabiedrības informētību par seksuālo vardarbību pret vīriešiem", atzinību lēmumam atvērt īpašo nodaļu pauž Zviedrijas Seksuālās izglītības asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!