Foto: DELFI

Zviedrijas sabiedrību satraukušas ziņas, ka kāds pusaudzis gandrīz gājis bojā, bet kādam citam laikus netika sniegta palīdzība, jo ārkārtas tālruņa operatore atteikusi palīdzību, jo nenoticējusi stāstītajam, raksta "The Local".

Kāds pusaudzis, kura identitāte netiek atklāta, medijiem atklājis, ka ticis nopietni ievainots apšaudē un spējis ar grūtībām aizrāpot līdz autobusa pieturai, no kuras veicis zvanu. Viņš zvanījis uz ārkārtas dienesta telefona numuru "112", taču savienojums vairākkārt pārtrūcis. Pēc tam jaunietis mēģinājis zvanīt uz Zviedrijas policijas ārkārtas numuru "11414", taču operatore viņam nenoticējusi.

"Es biju satraukts un kliedzu, ka mirstu. Par spīti tam viņa man nenoticēja," pusaudzis atklāja Zviedrijas radio "P4". Uzbrukums notika jau pagājušā gada oktobrī Zviedrijas dienvidu pilsētā Jonkopingā. Tā laikā viņš tika arī sadurts ar nazi, bet viņa 17 gadus vecais draugs nogalināts.

Jaunietis radioraidījumā atklāja, ka operatore nav ticējusi teiktajam, jo viņš nespējis pateikt, kur tieši atrodas. "Tas bija briesmīgi, biju panikā un domāju, ka nomiršu," viņš atklāj.

Savukārt, kad viņš pateicis, ka ir sašauts galvā, viņa prasījusi, kur tieši galvā, un kā tas ir iespējams, ka tāds sašauts viņš vēl spēj piezvanīt, dzirdams radio "P4" rīcībā nonākušajā sarunas ierakstā. "Lūdzu brauciet šurp. Es pēc minūtes miršu," jaunietis lūdzies.

Pēcāk viņš sazinājies ar draugiem un radiniekiem, ar kuru palīdzību izdevies sazvanīt citu operatoru. Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca ātrās palīdzības ekipāžas.

"Es nejūtos labi. Domāju, ka mans draugs būtu izdzīvojis, ja palīdzība būtu ieradusies uzreiz," stāsta cietušais.

Šonedēļ par notikušo slepkavībā un slepkavības mēģinājumā tika apsūdzēti divi 17 gadus veci jaunieši.

Savukārt sašautais jaunietis vēlējies runāt radio, lai pastāstītu sabiedrībai, ka pat tad, ja stāsti šķiet izdomāti, ne vienmēr tas tā ir. Ārkārtas dienestos uzsākta iekšējā izmeklēšana par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!