Kāds amerikāņu laikraksts saņēmis vairāk nekā 100 darba pieteikumus no cilvēkiem, kas atsaucās uz marihuānas kritiķa vakances sludinājumu, un daudzi no tiem piedāvāja strādāt bez atalgojuma.

Alternatīvais Denveras laikraksts "Westworld" meklē žurnālistu, kas ik nedēļu iesniegtu Kolorado medicīniskās marihuānas tirdzniecības punktu piedāvājumu apskatu. "Paturiet prātā, ka runa nav par medikamentu kvalitātes izvērtēšanu, runa ir par visa mehānisma kvalitātes novērtējumu. Galu galā, mūsu apskatnieks nevar būt nepārtraukti apreibinājies," vēsta darba sludinājums.

Amerikas Savienoto Valstu štatos, kur atļauts lietot marihuānu medicīniskos nolūkos, piemēram, Kolorado un Kalifornijā, pēdējā laikā aizvien pieaug marihuānas tirdzniecības vietu skaits - sākot no augstas kvalitātes klīnikām un beidzot ar aizdomīgiem ūķiem. Piedāvāto marihuānas un hašiša šķirņu klāsts skaitāms vairākos desmitos, sākot no "Baltās atraitnes" līdz cenas ziņā draudzīgākajam "Afgāņu zelta zīmogam". Lai iegādātos kādu no lētākajām šķirnēm, pietiek ar 130 ASV dolāriem (61 latu) par unci jeb 28 gramiem (4,6 dolāriem par gramu).

Tomēr laikraksta "Westword" redakcija sagaida, ka apskatnieks koncentrēsies uz marihuānas tirgotavām, nevis pašu "zālīti". Turklāt, kā vēsta darba sludinājums, laikraksts nevarēs kompensēt iztērētos līdzekļus par marihuānas iegādi, lai arī atzīst, ka "tas būtu diezgan forši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!