Saskaņā ar jaunas Lielbritānijā veiktas aptaujas rezultātiem pusmiljons britu mazgā gultas veļu tikai trīs reizes gadā, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Viens no sešiem aptaujātiem cilvēkiem atzina, ka nemazgā palagus biežāk kā reizi mēnesī, savukārt viens no desmit aptaujātiem līdz 25 gadu vecumam atzina, ka mazgā savu gultas veļu tikai sešas reizes gadā.

Vistīrīgākie briti kļūst pēc 55 gadu vecuma - viņi mazgā veļu vidēji trīs reizes mēnesī.

Eksperti norāda, ka ļoti netīras spilvendrānas svars var palielināties līdz pat 10% atmirušās ādas daļiņu un netīrumu dēļ. Liza Ekerlija uzsver, ka netīra gultas veļa var būt ļoti laba augsne dažādām slimībām. "Jūsu gulta var kļūt par īstu mīnu lauku ar baktērijām, vīrusiem, sviedriem un matiem, kas var izraisīt vai saasināt astmu. Gulta ir arī lieliska dzīvesvieta putekļu ērcītēm." Pēc viņas vārdiem, ASV zinātnieki lietotā matracī atraduši no 100 000 līdz desmit miljoniem putekļu ērcīšu.

"Gultas veļas mazgāšana prasa laiku un piepūli, tomēr, lai samazinātu nevēlamu organismu un ērcīšu līmeni, to nepieciešams darīt vismaz reizi divās nedēļās, vēlams, reizi nedēļā," viņa norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!