Kanādas karavīri Afganistānā cīnoties pret talibu kaujiniekiem saskārušies ar negaidītu un spēcīgu ienaidnieku - gandrīz necaurejamiem trīs metrus augstu marihuānas augu mežiem.
Kanādas kontingenta komandieris ģenerālis Riks Ijē sacīja, ka talibu kaujinieki šādus marihuānas mežus izmanto par aizsegu.

Ņemot piemēru no kaujinieku taktikas, kanādiešu karavīri marihuānas augus izmantojuši savu bruņumašīnu kamuflāžai.

"Problēma ir tāda, ka marihuānas augi ļoti labi absorbē enerģiju un siltumu. Ir ļoti grūti tos iznīdēt ar termālām ierīcēm, un rezultātā karavīriem ir jābūt ļoti piesardzīgiem, lai talibi nelavās iekšā un ārā no šiem marihuānas mežiem," stāstīja ģenerālis Ijē.

"Mēs mēģinājām tos dedzināt ar balto fosforu, nekas neizdevās. Mēs mēģinājām dedzināt ar dīzeļdegvielu, nekas neizdevās. Tie augi pašlaik ir tik piesātināti ar ūdeni, ka mēs nevaram tos nodedzināt," sūrojās ģenerālis.

Pat ja karavīriem izdodas aizdedzināt marihuānas plantācijas, rezultāts tik un tā nav vērā ņemams.

"Daži brūni augi plantācijas malā patiešām aizdegās. Bet vairāki karavīri, kas atradās pa vējam no liesmām, izjuta blakusparādības, un tika nolemts, ka tas, iespējams, nav labākais risinājums," sacīja Iljē.

Viens no kanādiešu karavīriem vēlāk piebilda: "Pirms trim gadiem - pirms pievienošanās armijai - es nekad nedomāju, ka sacīšu - tā nolādētā marihuāna."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!