Krievijas otrajā lielākajā pilsētā Sanktpēterburgā izveidotā mierīgo autobraucēju asociācija nolēmusi cīnīties ar pārgalvīgiem šoferiem, uzlīmējot uz viņu mašīnām makaku attēlus, teikts mierīgo braucēju kluba paziņojumā presei.
"Būs divas zīmes - ziloņa un makaka. Ziloņa zīmi saņems un uz savām mašīnām uzlīmēs mierīgie vadītāji, kuri nepārkāpj satiksmes noteikumus. Ar makaku zīmi apzīmēs pārgalvjus," piebilsts relīzē.

"Pašlaik sabiedrībā valda uzskats, ka pārgalvis ir "krutais" braucējs. Viņu ciena draugi un radinieki, bet mierīgais braucējs ir 'čaiņiks", kaut gan bieži vien tā nemaz nav. Kamēr darbosies tāda vērtēšanas sistēma, katrs tieksies kļūt par pārgalvi. Mēs centīsimies panākt, lai pārgalvjus uzskata par nemierīgiem, nevarīgiem cilvēkiem, kuri vienmēr steidzas, jo zina, ka viņus neviens negaidīs. Mēs veidosim priekšstatu, ka pārgalvis ir nemierīgs makaks, kurš ar bezjēdzīgiem lēcieniem cenšas pierādīt savu nozīmi sabiedrībā," teikts paziņojumā.

Kluba biedri apņēmušies panākt, lai mierīga braukšana kļūtu par normu un prestižu, bet pārgalvība "kļūtu par savādu ķēmošanos, necienīgu un nicināmu nodarbi".

Pēc kluba ieceres, parastie automīļi varēs zvanīt uz īpašiem telefoniem, sūtīt mobilā tālruņa īsziņas vai e-pasta vēstules ar informāciju par satiksmes noteikumu pārkāpējiem. Makaku automašīnu numuri tiks apkopoti īpašās datu bāzēs. Ja par kādu autobraucēju tiks saņemts vairāk nekā 20 sūdzību no dažādiem adresātiem, viņš iegūs makaka statusu.

"Tad sāksies makaku medības. Ziloņu kluba biedri atradīs "šofera-makaka" automobili un uzlīmēs makaka attēlu ar uzrakstu: "Uzmanību, makaks". Makaku automašīnas būs redzamas arī īpašā interneta mājaslapā," teikts preses relīzē.

Akcija sāksies ceturtdien. Šajā dienā 15 prestižu mašīnu īpašnieki uzlīmēs uz saviem automobiļiem ziloņu attēlus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!