Foto: LETA
Valsts policija no pirmdienas atstāj Zolitūdes traģisko notikumu vietu, nododot to apsaimniekotājiem, novēroja aģentūra LETA.

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietniece Ilze Sokolovska šodien traģisko notikumu vietā, uzrunājot klātesošos sagruvušās ēkas īpašnieka "Tineo" un ēkas attīstītāja "Homburg Zolitūde" pārstāvjus, teica, ka izmeklēšana objektā ir pabeigta. Tāpēc policija atstāj objektu tā īpašniekiem un apsaimniekotājiem.

Tāpat šodien tiks noņemts Valsts policijas uzstādītais teritorijas apžogojums, videonovērošanas kameras, kā arī tiks noņemta Valsts policijas nodrošinātā apsardze.

Uzņēmuma "Homburg Zolitūde" zvērināts advokāts Lauris Rasnačs apstiprināja, ka uzņēmums ir informēts par šo faktu. "Tagad būs jāveic objekta apsekošana, kā arī jānodrošina apsardze. Savukārt pārējās darbības ir atkarīgas no mūsu un Rīgas domes sadarbības."

Rasnačs arī atklāja, ka apsardzes pakalpojumu veiks uzņēmums SIA "Nox Security".

Savukārt uzņēmuma "Tineo" pārstāvji Andrejs Šteimanis un Anrius Mickus atturējās no komentāriem par objekta un teritorijas turpmāko nākotni, piebilstot, ka savu nostāju uzņēmums plāno paust šīs dienas laikā, atsūtot paziņojumu presei.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā, ka Valsts policijas plānotie izmeklēšanas eksperimenti Zolitūdes traģēdijas vietā ir noslēgušies un nedēļas vai divu laikā izmeklētāji veikala drupas atdos apsaimniekotājiem, Rīgas pašvaldība apņēmusies panākt, ka sagruvušais lielveikals tiks nojaukts jau līdz oktobrim vai novembrim. Rīgas dome uzmanīgi seko līdzi izmeklēšanas procesam, jo ļoti daudzi iedzīvotāji pašvaldībā prasa, cik ilgi grausts tur vēl atradīsies.

Patlaban veikala drupas klasificētas kā A kategorijas grausts, kas vērtējams kā vidi degradējošs un bīstams apkārtējai sabiedrībai.

Valsts policija ekspertu atzinumus Zolitūdes traģēdijas lietā gaida uz rudens pusi, kad arī varētu lemt par atbildīgo saukšanu pie kriminālatbildības.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Pašlaik kriminālprocesā par cietušajiem atzīti 103 bojāgājušo tuvinieki, 51 cietušais, kurš traģēdijā guvis miesas bojājumus, un 40 personas, kurām nodarīts materiālais vai morālais kaitējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!