Foto: F64

Ja traģēdija Zolitūdes "Maximā" notika arī Rīgas būvvaldes dēļ, tad tā būs Rīgas domes atbildība, intervijā Latvijas Radio otrdien apgalvoja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs gan atturējās skaidri atbildēt, vai pats būtu gatavs atkāpties no amata. "Sagaidīšu vispirms izmeklēšanas rezultātus," norādīja politiķis. 

Rīgas mērs arī intervijā sacīja, ka, lai turpmāk būvniecību Latvijā uzraudzītu stingrāk, esot svarīgi atjaunot Valsts būvinspekciju. Tas esot valsts uzdevums, norādīja Ušakovs. 

Tāpat būtu svarīgi paplašināt Rīgas būvvaldes tiesības. "Resursus atradīs, jo drošība ir pirmajā vietā," norādīja Rīgas mērs.

Ušakovs arī apliecināja, ka ptraģēdijas notikuma vietā aizvien ir plāns izveidot piemiņas vietu, par kuras saturu un formu tad lemtu kopā ar rīdziniekiem. 

Jau vēstīts, ka ceturtdien sagruva veikals "Maxima" Zolitūdē, izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. Notikušo tagad izmeklēs kriminālprocesā, taču pagaidām nav zināms, vai traģēdijas izmeklēšanā piesaistīs ekspertus no ārzemēm. To, ka neatkarīga ekspertu piesaistīšana būtu nepieciešama, iepriekš ir izteicis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!