Foto: LETA
Demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pievienojies tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas pēc traģiskajiem 21. novembra notikumiem Zolitūdē, boikotē lielveikalu tīklu "Maxima".

Otrdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "1:1" uzsvēra, ka arī viņa dzīvesbiedre vairs neiepirksies "Maxima" veikalos.

Vēl pagājušajā nedēļā, tūlīt pēc tam, kad, reaģējot uz nu jau atlaistā "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem, ka "Maxima' notikušajā nelaimē nav vainojama, sociālajos tīklos sāka izskanēt aicinājumi šo veikalu tīklu boikotēt, par lēmumu vairs neiepirkties "Maxima" savos "Twitter" profilos paziņoja divi Dombrovska valdības ministri - ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Pagājušajā svētdienā "Maxima" māteskompānija "Vilniaus Prekyba" izveidoja krīzes vadības grupu, kuras priekšgalā ir uzņēmuma akcionārs Ignas Staškevičus. Otrdien viņš ieradās Latvijā un atvainojās par notikušo traģēdiju. Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēsta, ka tieši Staškevičus pārstāv "Maxima" mātesuzņēmumu sarežģītos brīžos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!