Foto: LETA
Rīgas domes Labklājības departamentā saņemti 50 Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo cilvēku radinieku iesniegumi par pašvaldības piešķirtā 10 000 latu pabalsta saņemšanu, kā arī 43 iesniegumi ar lūgumu segt bojāgājušo cilvēku bēru izdevumus.

Par to portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Tāpat departamenta darbinieki ar kādas baznīcas labdarības organizācijas starpniecību atklājuši vienu krāpšanas gadījumu, kad kāda persona mēģinājusi izkrāpt līdzekļus, uzdodoties par bojāgājušas sievietes vīru ar mazgadīgiem bērniem. Informācija par šo gadījumu nodota policijai.

Saņemti arī 85 iesniegumi par vienreizēja pabalsta piešķiršanu, 201 iesniegums sociālās rehabilitācijas nodrošināšanai un 29 iesniegumi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pabalstiem.

Sociālie darbinieki esot izdarījusi visu, lai ar cieņu apglabātu Zolitūdes traģēdijā bojāgājušu sievieti bez noteiktas dzīvesvietas.

Rīgas sociālā dienesta rīcībā patlaban ir informācija par 37 bērniem, kuru vecāki cietuši vai gājuši bojā. Pie cietušo un bojāgājušo ģimenēm notiek izbraukumi un tiek apzināta situācija, nepieciešamības gadījumā sniedzot visu iespējamo palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!