Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijas krimināllietā aizdomās turētie varētu būt zināmi rudenī, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Policija aprīlī cer pabeigt darbu lielveikala gruvešos, un tad varēs lemt par ēkas nodošanu apsaimniekotājiem. "Tad turpināsies izvērtēšanas process. Mēs prognozējam, ka rudenī varētu būt skaidrība par aizdomās turamajiem šajā lietā," uzsvēra Ķuzis.

Viņš skaidroja, ka saskaņā ar iepriekš pieņemtajām izmaiņām Krimināllikumā policijai, nosaucot aizdomās turētos, ir jārēķinās ar izmeklēšanas termiņiem līdz lietas nodošanai prokuratūrā.

"Ja mēs šodien nosaucam aizdomās turētos, tas nozīmē, ka mums četru mēnešu laikā lieta jāvirza kriminālvajāšanas sākšanai uz prokuratūru. Vai mēs šobrīd esam to gatavi izdarīt, ja mums līdz galam nav savākti pierādījumi," retoriski norādīja VP priekšnieks.

Ķuzis joprojām neizslēdz, ka no krimināllietas tiks izdalīti atsevišķi kriminālprocesi.

"Nebūs tā, ka viena fiziska vai juridiska persona būs pie kaut kā vainīga, jo šajā gadījumā ir vairāku komponentu kopums, kas kalpoja par pamatu mums visiem zināmajām sekām," sacīja Ķuzis.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!