Foto: F64
Viens no trim prokuroriem, kas uzraudzīs Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu, būs Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurors Ando Skalbe, kura sieva ir darbiniece vienā no izmeklējamām iestādēm - Rīgas pilsētas būvvaldē, ziņo portāls "Pietiek.com".

"Par vienu no īpaši augstās klases prokuroriem, kuri īpaši profesionāli un objektīvi uzraudzīs traģēdijas izmeklēšanu, Ērika Kalnmeiera vadītā Ģenerālprokuratūra izvēlējusies vienas no potenciāli visatbildīgākajām iestādēm - Rīgas pilsētas būvvaldes darbinieces vīru. Tas nozīmē, ka prokurora Ando Skalbes ģimenes labklājība lielā mērā ir un būs tieši atkarīga no to personu - būvvaldes vadītāju un politiskā "jumta" labvēlības, kuru vainas pakāpes izmeklēšanu viņš ar Kalnmeiera svētību uzraudzīs," raksta "Pietiek.com".

Portāls arī norāda uz prokurora Skalbes parādsaistībām. Kā rādot prokurora amatpersonas deklarācija par 2012. gadu, viņa parādsaistību apjoms ir 94 421 eiro. Savukārt viņa sievas Daces Skalbes - Rīgas pilsētas būvvaldes darbinieces, kura ieņem amatu zīmīgajā Būvniecības kontroles pārvaldes Būvniecības atļauju nodaļā, deklarēto parādsaistību apjoms ir 97 095 eiro un 4181 lats.

Lai gan amatā augstāks prokurors pārbaudījis šīs lietas apstākļus un konstatējis, ka prokurors nav personiski ieinteresēts šajā jautājumā, lai novērstu kaut mazākās šaubas par izmeklēšanas uzraudzības objektivitāti, viņš nolēmis Skalbi izslēgt no prokuroru grupas sastāva, otrdien Latvijas Radio informēja prokuratūras preses dienestā. 

Šīs lietas uzraudzīšanai Ģenerālprokuratūra nozīmējusi prokurorus Jekaterinu Kušakovu un Agri Skradaili, kuri paliek uzraugošās prokuroru grupas sastāvā, bet par trešā prokurora piesaisti grupai vēl tiks lemts vēlāk, Latvijas Radio teica prokuratūras pārstāve. 

Jau vēstīts, ka 21.novembra vakrā sagruva veikals "Maxima" Zolitūdē, izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. Notikušo tagad izmeklēs kriminālprocesā, taču pagaidām nav zināms, vai traģēdijas izmeklēšanā piesaistīs ekspertus no ārzemēm. To, ka neatkarīga ekspertu piesaistīšana būtu nepieciešama, iepriekš ir izteicis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!