Otru Unesco LNK speciālbalvu saņēma Jelgavas novada pašvaldība par iniciatīvu "Logo un piemiņas velte novada jaundzimušajiem", savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas balvas saņēma Jelgavas pilsēta, Dagdas novads un Beverīnas novads.

Aizkraukles novada pašvaldība radošās darbības nedēļai pieteica trīs projektus, katrā izceļot gan pašvaldības, gan sabiedrības sadarbību, meklējot radošu pieeju, risinot sabiedrībai svarīgus jautājumus.

Piesakot vides objektu - divriteni, izceļama ir gan Aizkraukles novada Mākslas skolas, gan aktīvo jauniešu iesaistīšanās, radot Aizkrauklei jaunu atpazīstamības zīmi. Ideja ir aizrāvusi novada iedzīvotājus un nupat pašvaldības izsludinātajā Mazo projektu konkursā atbalstu guva sabiedriskās organizācijas "Vecāki Aizkrauklei" ideja veidot vides objektu - trīsriteni.

Lai izceltu radošu ideju, kā veicināt uzņēmējdarbību, Aizkraukles novada pašvaldība konkursā bija pieteikusi arī pašvaldības un IGA centra rīkoto Pārnovadu Uzņēmēju dienu, kas ir gan kā kultūru, gan izglītību, gan uzņēmējdarbību veicinošs pasākums. Tāpat Aizkraukles novada pašvaldība novērtē biedrības "Daugavas Senielejas Raganas" aktivitātes, popularizējot dabas parku "Daugavas ieleja". Radošā pieeja, izveidojot Raganu lidlauku un izglītojot sabiedrību par kultūrvēsturisko mantojumu šajā dabas parkā, ir raisījusi interesi arī ārpus Aizkraukles novada robežām.