"TUESILV vasaras akadēmijas" ietvaros dalībnieki ir tikušies ar dažādu jomu ekspertiem un viedokļu līderiem – televīzijas žurnālistu Kristapu Tālbergu, vīndari un Aizputes novada domes deputātu Mārtiņu Santu, Saeimas deputātiem Zandu Kalniņu-Lukaševicu un Edvardu Smiltēnu, kā arī Ministru prezidentes padomnieci jaunatnes lietās Lindu Medeni.

Vasras akadēmijā jaunieši pilnveido savas zināšanas un prasmes komunikācijā un sava viedokļa paušanā, līdzdalībā un notikumu ietekmēšanā savā pilsētā, novadā un valstī, kā arī uzņēmējdarbībā un biznesa ideju īstenošanā.

"TUESILV vasaras akadēmijā" pulcējas dalībnieki no Aizputes, Alsungas, Durbes, Druvienas, Gulbenes, Iecavas, Jaunpils, Lielvārdes, Limbažiem, Ogres, Rīgas, Saldus, Talsiem, Valmieras, Vecpiebalgas un Ventspils.

Projektu "TUESILV" īsteno biedrība "NEXT", biedrība "Projektu darbnīca", jauniešu klubs "Dēms" un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs "Zeimuļs", sadarbībā ar citām organizācijām un pašvaldībām Latvijā.

Projektu "TUESILV" finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projektu "TUESILV" finansē EEZ finanšu instruments, Latvijas valsts un Aizputes novada dome.