Zemnieku saimniecības īpašnieks Rinaldo Dobelis sacīja, ka lauksaimniecības šķūņa, mašīnu un tehnikas novietnes būvniecībai izsludināts arī iepirkumu konkurss, kurā pieteikumi jāiesniedz līdz 30.jūlijam. Pieteikumus plānots izvērtēt piecu dienu laikā.

Zemnieku saimniecības īpašnieks teica, ka ar lauksaimniecību viņš Latvijā nodarbojas jau desmit gadus un projektu plāno realizēt, lai attīstītu uzņēmējdarbību. Lauksaimniecības šķūni paredzēts uzbūvēt graudu uzglabāšanai. Tāpat iecerēts iegādāties visa veida lauksaimniecības tehniku - sējmašīnu, traktoru, arklu, graudu kombainu un citas tehniskās iekārtas.

Dobelis teica, ka projektu plānots realizēt līdz 2013.gada 28.decembrim.

Viņš sacīja, ka projekta īstenošanai piesaistīts arī Eiropas Savienības līdzfinansējums 50% apmērā no visām projekta realizācijai paredzētajām investīcijām. Zemnieku saimniecības īpašnieks atzīmēja, ka pagaidām nav iespējams precīzi pateikt, cik ilgā laikā ieguldītās investīcijas atmaksāsies.

Liepājas rajona Cīravas pagasta Dobeļa zemnieku saimniecība ir reģistrēta 2001.gadā un tās vienīgais īpašnieks ir Rinaldo Dobelis. Zemnieku saimniecība nodarbojas ar jaukto lauksaimniecību - augkopību un lopkopību.