Skolēni bija ieradušies no Aknīstes, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Neretas, Salas un Viesītes. Pavisam 18 skolu 118 zinātniski pētniecisko darbu autori.

Dienas pirmajā daļā viņi iesaistījās astoņās radošajās darbnīcas: tikās ar Cūkmenu. Tāpat nija iespēja iesaistīties nodarbībā ar Jēkabpils zonālā arhīva darbiniecēm, nodarbībā ar Jēkabpils pilsētas bibliotēkas darbiniecēm.

Viena darbnīca noritēja Aknīstes novadpētniecības muzejā, savukārt Latvijas Universitātes (LU) Vēstures Institūta direktors Guntis Zemītis stāstīja par pilskalniem Latvijas kultūrainavā.

LU doktorants Mārtiņš Lūkins klātesošajiem stāstīja par aktuālo mežu vēstures pētīšanā, Aknīstes vidusskolas skolotāja Mārīte Pērkone vadīja nodarbību "Pirmie soļi arheoloģijā".

Atklājot pasākumu, Viesītes novada domes priekšsēdētājs novēlēja veiksmi un izteica gandarījumu, ka lasījumos piedalās visu septiņu Sēlijas novadu pārstāvji: "Kad dibinājām Sēlijas apvienību, mēs nedaudz baidījāmies par to, kas no tā iznāks, bet šobrīd stāvot jūsu priekšā varu teikt, ka ir iznācis labi. Jūs jaunieši esat tie, kas atbalsta mūsu idejas un mudināt daudzas lietas pārdomāt."

Katras skolas labākais zinātniski pētnieciskais darbs tiks izvirzīts dalībai lasījumiem Viesītē 30.maijā VII Sēlijas kongresā.