Latvijā projekta dalībnieki ieradās, lai iepazītu Latvijas kultūru un senioru dzīvi Alsungā. Tā kā alsundzniekiem vērienīgākie svētki gadā, kuros vislabāk ir redzamas vietējās suitu kultūras tradīcijas, ir Svētā Miķeļa svētki, tad tieši tādēļ Alsungas novada dome projekta dalībniekus uzņēma Alsungā šajos svētkos, skaidro Vasiļevska.

Šī bija jau sestā projekta dalībnieku tikšanās reize. Lielākā daļa projekta dalībnieku atzinuši, ka trīs darba dienas kultūras programmai ir par maz, bet šāda veida projekti ir ļoti vērtīgi, jo rodas jaunas idejas, pieredze un iespējas.

Deju kopa Kalmes vadītājas Silvijas Gornijas vadībā projekta dalībniekiem bija iespēja apgūt latviešu tautas dejas, bet Jūrkalnes "Pilsberģu krogā" katram izdevies ievingrināt roku tradicionālo sklandraušu cepšanā, kuru meistarību apgūt palīdzēja aktīvākās deju kopas Kalmes dejotājas. Pie Alsungas keramiķiem un viņu meistares Vijas Bikses dalībnieki izgatavoja māla trauku un izrotāja ar vietējās floras nospiedumiem, kurus darbu autori varēs saņemt nākamvasar, kad Viļņā notiks projekta noslēguma vizīte. Līdz tam sava darba augļi katram autoram paliks noslēpumā.

Trīs dienās dalībniekus priecējusi plaša kultūras programma: Vecrīga, Kuldīgas vecpilsēta un Ventas rumba, Baltijas jūras piekraste Jūrkalnes krastos, Latvijas arhitektūras pērle - Rundāles pils, piedalīšanās starptautiskajā koncertā kopā ar setiem no Igaunijas un lietuviešiem no "Comenius" projekta, trīs praktiskās nodarbības un tam visam pa vidu piedalīšanās svētkos un suitu kultūras iepazīšana, kas kopš 2009.gada ir iekļauta UNESCO Pasaules nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā, kam ir nepieciešama neatliekama glābšana, stāsta Vasiļevska.