Bet, ko darīt, kad visi mājinieki pamodināti, brokastis apēstas un olu kaujas izcīnītas? Jāiet priecāties! Portāls "Delfi" aptaujāja Latvijas lielākos un aktīvākos novadus un pilsētas, meklējot interesantākos svētku pasākumus šonedēļ. Nu šo apkopojumu piedāvājam jums, lasītāji!

Ja zināt, ka jūsu novadā vai pilsētā šonedēļ paredzēta Lieldienu svinēšana ar šūpošanos, olu kaujām vai citām svētku izdarībām, kas nav šajā sarakstā, lūdzu, sūtiet informāciju par pasākumu uz e-pastu novados@delfi.lv. Priecāsimies papildināt Lieldienu svinēšanas vietu sarakstu!

Plānojot brīvdienas, lieti noderēs arī uzziņu dienesta "1188" izveidotā interaktīvā karte, kurā apkopota informācija par vairāk nekā 400 svētku notikumiem visā Latvijā. Šajās Lieldienās ikvienam ir iespēja baudīt plašu pasākumu programmu visā Latvijā - notiks gan gadatirgi, gan koncerti, gan arī Lieldienām veltīti dievkalpojumi un citi pasākumi.

Visplašākā svētku programma ir paredzēta Rīgā, Jūrmalā, Rēzeknē un Ventspilī. Rīgā pirmo Lieldienu pasākumi ģimenēm notiks vairākās vietās - Mazā Kalna ielas skvērā, Imantā, Ziemeļblāzmā un VEF Kultūras pilī. Savukārt, Jūrmalas Brīvdabas muzejā notiks Lielās dienas svētki, un Kauguros norisināsies Lielās piektdienas lūgšanu gājiens.

"Delfi" un 1188 iesaka apmeklēt Vilnu dienas Rakšos (Amatas novadā), kā arī aizbraukt uz kādu no zaķu skrējieniem – šogad tie norisināsies Balvos un Mežvidu pagastā. Lieldienu aktivitātes ir gaidāmas arī Cēsīs, Vaiņodē un arī Āraišu muzejparka pilsdrupās.