Digitālā ekspozīcija izvietota piecās muzeja zālēs, kur mūsdienīgos izteiksmes veidos un valodā atspoguļota vietējā tradicionālā mūzika, folklora, paražas, psalmi, Maija dziedājumi, cilvēku prasmes un citas Ziemeļlatgales vērtības.

Līdz ar ekspozīciju Balvu novada muzejā sasniegts ilgi lolots mērķis - izveidots mūsdienīgs muzejs, kurā izmantoti dažādi multimediji un inovatīvas tehnoloģijas, lai jaunā ekspozīcija būtu interesanta dažāda vecuma un interešu grupām.

Muzeja interjera elementi (autentiski priekšmeti, eksponāti) ekspozīcijā kombinēti ar moderniem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem un tehnoloģijām - video projekcijām, novatorisku grafisko dizainu un skārienjūtīgo ekrānu programmām. Jaunizveidotā muzeja ekspozīcija atraktīvā veidā iepazīstina ar vēsturisko un kultūras.

Muzeja ekspozīcijas atklāšanas ceremonijas laikā, 30.septembrī, Eiropas sadarbības dienā, paredzēta tradicionālās rudzu maizes degustācija un pārrobežu projekta meistardarbnīcās darināto tautas tērpu prezentācija.
Muzeja ekspozīcijas projekts realizēts sadarbībā ar uzņēmumu "Dd studio".

Digitālās ekspozīcija iekārtota Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta ietvaros. Balvu novada pašvaldības līdzfinansējums projektā ir 329 096,36 eiro. Projekts tiek īstenots no 2013.gada 1.maija līdz 2014.gada 31.oktobrim.

Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007.–2013. finansiāli atbalstījusi 50 pārrobežu projektus ar mērķi uzlabot reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp Eiropas Savienību un Krievijas Federāciju.