Šogad starp festivāla māksliniekiem būs arī divi pārstāvji no ASV - dziedātājs Dags Adkinss un grupa "Modern Earl. Uzstāsies arī daudziem jau pazīstamā grupa no Krievijas - "Kukuruza".

Dagu Adkinsu ASV kantrī cienītāji novērtējuši kā veiksmīgu komponistu. Sarakstījis vairāk kā 200 dziesmas, no kurām daudzas izpildījuši slavenākie pasaules kantrī mūzikas izpildītāji. Pārsvarā tās ir izteiksmīgas, liriskas balādes un ritmiskas vesterna kompozīcijas. Daļu no savām populārākajām dziesmām Adkinss izpildīs arī Bauskā, bet pārsvarā programma tiks veidota no tradicionāliem- klasiskiem kantrī "grāvējiem", stāsa Bauskas kantrī festivāla producents Uldis Ozoliņš.

Nešvilas grupa "Modern Earl" Bauskā viesosies jau otro reizi. Savdabīgā stila dēļ Amerikā "Modern Earl" bieži tiek aicināti uzstāties ar tādiem māksliniekiem kā "Charlie Daniels Band" vai "Montgomery & Gentry". 2011. gadā, kad grupa viesojās Latvijā, viņi augsti novērtēja festivāla apmeklētāju atsaucību, kā rezultātā līgumā paredzēto 75 minūšu programmu ar milzīgu enerģiju noslēdza pēc divām stundām.

Bluegrass un tradicionālā kantrī mūzikas stila pārstāvji - Maskavas grupa "Kukuruza" Bauskas festivālā piedalīsies jau trešo reizi. Pērn grupa atzīmēja savas pastāvēšanas 25 gadu jubileju. Šī ir vienīgā Austrumeiropas grupa, kurai bijis gods uzstāties uz "lielākās" kantrī mūzikas skatuves - "Našvilas Grand Ole Opry". "Izcili profesionāli muziķi, no kuriem īpaši jāatzīmē ģitārists Mihails Kļagins. Viņš arī ir studijas mākslinieks tādām zvaigznēm, kā Valērijam Presņakovam un Andrejam Makarevičam. Kvalitatīvi viens no labākajiem sastāviem Eiropā," stāsta Uldis Ozoliņš.

"Latviju, kā ierasts, pārstāvēs visas labākās pašmāju grupas. Kā patīkams pārsteigums, cerams, būs jaunā latviešu kantrī izpildītāja Aivara Birzmaļa sniegums, kurš ļoti veiksmīgi sevi pieteicis aizvadītajā gadā," atklāj festivāla producents.

Sestdien, 13.jūlijā, plkst. 12 Bauskas centrā pie lielveikala "Rimi" notiks vērienīgs bezmaksas koncerts, kurā varēs redzēt daudzus, tautā jau iemīļotus māksliniekus, tostarp grupas "Sestā jūdze", "Emburgas zēni", Edvīnu Baueru un "Tālbraucējus" un citus. Būs arī līnijdeju priekšnesumi, ko vadīs divkārtējā pasaules čempione līnijdejās Iveta Kalniņa.