Viesošanās laikā bērni iepazinās ar Rīgas kultūrai nozīmīgiem objektiem, aizvadīja izglītojošu un piedzīvojumiem bagātu dienu. Ekskursija noritējusi kultūras projekta "Garā pupa" ietvaro, pateicoties biedrības "Ascendum" atbalstam.

Ar gida atbalstu ekskursijas laikā bērniem bija iespēja gūt zināšanas par Vecrīgu, iepazīstot tās šaurāko ieliņu, skaisto arhitektūru, fotografējoties ar Brēmenes muzikantiem, kara laikā cietušo Pētergaili un jautrā gaisotnē apskatot būtiskus kultūras objektus. Tāpat gids iepazīstināja ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, kurā sniedza ieskatu Latvijas mākslinieku radītajos dekoratīvās mākslas un dizaina darbos.

Katrs piedzīvojums radīja patiesu prieku, taču visvairāk bērnus sajūsmināja Leļļu teātra izrāde "Divas Lotiņas" un Gaismas pils apmeklējums gida pavadībā. Gaismas pils bērnos radīja vēlmi atgriezties un atstāja īpašu iespaidu . Nenovērtēts nepalika arī brīnišķīgais skats uz Rīgu no Gaismas pils augstākajiem stāviem.

Projekts "Garā pupa" šoruden darbojas jau sesto sezonu - tā mērķis ir nodrošināt bērniem pieeju kultūrai un atgādināt sabiedrībai par kultūras nozīmi personības un domātspējas attīstīšanā. Viena no projekta galvenajām aktivitātēm ir bezmaksas ekskursiju nodrošināšana, kurā laipni aicināti bija piedalīties arī "Palīdzēsim.lv" 25 bērni no audžuģimenēm un sociālajam riskam pakļautajām ģimenēm no Bauskas, Iecavas, Madonas Valkas un novadiem.