Dalībnieki papildinās zināšanas par motivācijas un demotivācijas dažādiem aspektiem, izmantojot dažādas neformālās izglītības metodes, attīstīs pašmotivāciju aktīvi līdzdarboties jaunatnes darbā un dalīsies pieredzē par individuāliem motivācijas un demotivācijas faktoriem, lai mācībās apgūto turpmāk izmantotu jaunatnes darbā ikdienā.

Mācību laikā tiks veikti praktiski uzdevumi, un jaunieši organizēs radošas aktivitātes Cēsu pilsētā, lai pievērstu vietējās sabiedrības uzmanību jaunatnes darba nozīmei, motivētu vietējos jauniešus aktīvi līdzdarboties un popularizētu programmas "Jaunatne darbībā" iespējas. Noslēgumā tiks sagatavoti ieteikumi "Motivācija-demotivācija darbā ar jaunatni", kā motivēt jauniešus un mazināt viņu demotivāciju.

Šādi un līdzīgi projekti, kas tiek īstenoti ar programmas "Jaunatne darbībā" finansiālu atbalstu, dod iespēju tikties jauniešiem, jaunatnes darbiniekiem un ikvienam jaunatnes darbā ieinteresētam visā pasaulē un, kopā darboties.

Mācības īsteno biedrība "Jaunatnes līderu koalīcija" sadarbībā ar partneriem no iesaistītajām valstīm. Finansiāli tās atbalsta Eiropas Savienības neformālās izglītības programma "Jaunatne darbībā" ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administratīvo atbalstu.