"Cēsu Sv.Jāņa baznīca ir viens no vecākajiem un vēsturiski nozīmīgākajiem dievnamiem, kas ir piedzīvojis kristīgās ticības ienākšanu Latvijā un tās sarežģīto gaitu līdz mūsu dienām," skaidro Cēsu muzeju apvienības direktors Ivars Zukulis.

Konference būs veltīta kristietībai Latvijas vēsturē, politikā, kultūrvēsturē, mākslā un teoloģijā, tās ietekmei uz procesiem, kas sekmējuši mūsdienu kultūras izaugsmi, kristīgo vērtību izpratni un rīcību - jautājumiem, kas Latvijā maz pētīti.

Konference iecerēta, kā ideju pieteikums, to definēšana un izstrāde ilgākam laika periodam. 2017.gada 31.oktobrī visa pasaule atzīmēs Reformācijas 500 gadi. Šim cilvēces vēstures vienam no nozīmīgākajiem notikumiem, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis ir izvirzījis uzdevumu uzsākt kristietības vēstures zinātniskās pētniecības darbu trīs gadu garumā ar noteiktu rezultātu – akadēmiskām publikācijām.

Konference iepazīstinās sabiedrību ar šo projektu un ievirzīs pētniecības darbu. Tajā runās un referēs ievērojamākie Latvijas pētnieki, kuri apliecinājuši savu gatavību iesaistīties šī projekta īstenošanā.

Plašāka informācija rodama http://cesujana.lelb.lv/.