Uzņēmējiem un citiem interesentiem, kas diskusijas laikā tikās ar cēsnieci Lieni Rjabkovu, kura dzīvo Norvēģijā un vada Norvēģijas – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā labu iespēju sadarbībai viņa minēja auto detaļu un kopumā auto servisu pakalpojumu nozari.

Arī amatniecības un pārtikas produktu eksportam ir perspektīvas. Koka māju, logu un durvju ražotāju SIA "Pavasars" pārstāvis Jānis Bērziņš pastāstīja, ka, ieejot Norvēģijas tirgū, iegūta gan skarba, gan ļoti pozitīva pieredze.

Savukārt uzņēmēja Daina Avota dalījās pieredzē par izbraukuma tirdzniecību Norvēģijā ar Latvijā ražotiem amatniecības izstrādājumiem. Viņa atzina, ka norvēģi ir labi klienti un viņiem Latvijā ražotās preces interesē, tai pat laikā viņi ir konservatīvi savās vēlmēs.

Sarunu organizēja Vispasaules cēsnieku dienu koordinators Juris Bērziņš un pasākuma idejas autors Aigars Strauss.

Vasarā - cēsnieku dienu ietvaros - notiks plašākas prezentācijas un sarunas par Cēsu un Norvēģijas, kā arī citu valstu sadarbības iespejām.

Vispasaules cēsnieku dienas notiks Cēsīs, no 21. līdz 25. jūlijam. Šī būs iespēja satikties cēsniekiem no visas pasaules, kopīgās sarunās meklēt idejas, kā Cēsis veidot par vēl jaukāku vietu dzīvošanai un strādāšanai.

23. jūlijā plānota plaša konference par valsts, pašvaldības un nevalstisko organizāciju iespējām veicināt sadarbību un komunicēt ar cilvēkiem, kuri devušies prom no Latvijas un atrodas visdažādākajās pasaules valstīs.

Cēsnieku dienu idejai atbalstu izteicis arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Viņš arī piekritis piedalīties 23. jūlija konferencē.