Stundas sākumā Irbiņš bija paslēpies blakus telpā, kamēr uz ekrāna rādīja video ar viņa komandas veidotās kosmosa zondes palaišanu un tās safilmētajiem Zemes kadriem no kosmosa. Pēc video viesis iznāca klases priekšā, tērpies NASA kombinezonā, un sarīkoja jautājumu un atbilžu sesiju par kosmosu.

Stunda paskrējusi nemanot, bērni uzdeva neskaitāmus jautājumus par kosmosu un tā izpēti, kam sekoja interesantas un atraktīvas Paula atbildes. Labākie jautājumu uzdevēji saņēma balvas – kosmosa EURO naudiņas, grāmatas par kosmosa brīnumiem, kā arī ielūgumus uz bērnu zinātnes centru "Zin(oo)".

Irbiņš iedrošināja bērnus sapņot un tiekties īstenot lietas, kas sākumā pat šķiet neiespējamas. Kā piemēru viņš minēja pats sevi: "Kad biju mazs, veidoju visādus spridzekļus un montēju paraplānus, bet tagad, kad esmu liels, daru to pašu! Bērnības aizraušanos īstenoju dzīvē. Es zinu, ka es lidošu kosmosā!".

Stundas noslēgumā bērni Paulam uzdāvināja paštaisītu raķeti ar saviem vēlējumiem, iespaidiem un pārdomām par bērnu zinātnes centru Cēsīs.

"Labākā stunda manā mūžā. Es ļoti daudz iemācījos," pēc stundas iespaidos dalījās bērni. "Man paliks atmiņā tas, ka redzēju kosmosu un uzzināju par planētām, galaktiku un zvaigznēm!"

"Iespaidīgi, kā 40 minūtēs bērniem tik saprotami, brīvi un iedvesmojoši iespējams izstāstīt par astronomiju un kvantu fiziku," priecājas "Iespējamās misijas" ģeogrāfijas skolotāja Madara Pelnēna.