Konkurss tiek rīkots jau trešo gadu kā dāvana Latvijai dzimšanas dienā, un katru gadu tam ir cita tēma. Šā gada tēma veltīta stāstiem, kurus stāsta pilsēta. Ņemot vērā pilsētas vēsturi, stāstu Cēsīm ir daudz – katram cilvēkam, vietai, ainavai un pasākumam. Stāstus var ne tikai sadzirdēt un izdzīvot, bet arī saredzēt caur fotoobjektīvu, emocijām, krāsām un cilvēku mīmiku. Un katrs cilvēks vienu un to pašu stāstu izstāstīs citādi pat tad, ja stāsta izklāstā talkā nāk fotokamera.

Konkursā aicināts piedalīties ikviens, kurš šogad caur fotoobjektīvu ir iemūžinājis Cēsis. Fotogrāfijas tiek gaidītas gan no pašiem cēsniekiem, gan arī pilsētas viesiem. Katrs autors var iesūtīt maksimāli piecas fotogrāfijas, norādot katrai savu nosaukumu.

Darbi iesūtāmi vai nogādājami Cēsu Tūrisma informācijas centrā līdz 12. novembrim. Tie visi tiks ievietoti galerijās gan Cēsu mājas lapā "www.cesis.lv", gan sociālajā portāla "Facebook.com/visitcesis.Latvia". Šeit tad arī ikvienam būs iespēja nobalsot par, viņaprāt, skaistāko un tēmai atbilstošāko darbu.

Balsošana notiks paralēli darbu iesūtīšanai, tāpēc konkursa organizatori aicina autorus nekavēties un neatlikt darbu iesūtīšanu uz pēdējo brīdi. Fotogrāfijas vērtēs ne tikai skatītāji, bet arī žūrija. Sasummējot visus rezultātus, tiks atlasīti 20 labākie darbi, kuri tiks izstādīti, kā arī trīs labākajiem tiks piešķirtas veicināšanas balvas.

Konkursa izstāde Cēsu Tūrisma informācijas centrā būs apskatāma līdz pat 12. janvārim, lai to varētu apmeklēt ne vien paši cēsnieki, bet arī pilsētas viesi un lai varētu ieraudzīt Cēsis ne tikai ziemā, bet arī citos gadalaikos.