Veselības istaba izveidota, lai uzlabotu cēsnieku informētību par veselību ietekmējošiem faktoriem, saslimšanas riskiem un to profilaksi. Veselības istabā plānots sniegt dažādu speciālistu konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu un slimību profilaksi.

Šeit iedzīvotājiem, sertificētas medicīnas māsas uzraudzībā, būs iespēja bez maksas noteikt ķermeņa svaru, auguma garumu, izmērīt arteriālo asinsspiedienu un saņemt informāciju par Cēsu novada pašvaldības aģentūras „Sociālais dienests” pakalpojumiem, kā arī atbildes uz citiem jautājumiem par veselību.

Uz veselības istabas atvēršanu bija ieradušies vairāk nekā 60 seniori, kas priecājās par šādu iespēju. Ikdienā pēc noteikta grafika bez atlīdzības iedzīvotājus konsultēs un viņiem palīdzēs četras medicīnas māsas.

Seniorus Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa informēja par veselības pakalpojumu pieejamību Cēsu klīnikā.

Veselības istabas tapusi, sadarbojoties Latvijas Sarkanajam Krustam un Cēsu novada pašvaldības aģentūrai "Sociālais dienests".

Jau 1.oktobrī iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas veikt vēnu pārbaudi un noteikt cukura līmeni asinīs.

1. oktobris ir Starptautiskā senioru diena, kad sakām paldies senioriem par viņu mūža veikumu un novērtējam viņu devumu gan savām ģimenēm, gan arī apkārtējiem ļaudīm. ANO Generālā asambleja šo dienu ieviesa 1991. gadā ar domu pievērst uzmanību senioriem un viņu vajadzībām.