Ministru prezidentei tika prezentēts bērnu zinātnes centrs "Z(in)oo", kā arī iecere to paplašināt, izveidojot par nacionāla un starptautiska mēroga kosmosa izpētes centru jauniešiem, līdzīgu kā "Ahaa' centrs Tartu, Igaunijā.

Pēc Straujumas domām, šāda ideja ir apsveicama, un valdība varētu tikt iesaistīta projekta realizācijā. "Tas ir ļoti, ļoti vērtīgi – kāpēc gan lai mēs to nevarētu," atzina Straujuma, akcentējot, ka viņai šī ideja ļoti patīkot, un norādīja, ka runās ar Izglītības un zinātnes ministriju. "Visu laiku spriežam par to, ka bērniem jābūt inovatīviem, bet nedodam viņiem šādas iespējas," sacīja premjere.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs uzsvēra, ka pašvaldība zemi šādai iecerei ir atvēlējusi un ka šāds projekts, visticamāk, būtu starpnozaru, kurā jāiesaistās Ekonomikas, Izglītības un zinātnes kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām.

Tāpat vizītes laikā tika apmeklēta dārzniecība "Kliģēni", kurā premjere tika iepazīstināta ar uzņēmuma attīstības plāniem, nepieciešamo atbalstu, kā arī jauno siltumnīcas gurķu ražu.

Vienlaikus Cēsīs premjere viesojās arī šonedēļ ekspluatācijā nodotajā Vidzemes reģionālajā koncertzālē, kur ar priekšnesumu viņu priecēja Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņi, kas bija pats pirmais 800 sēdvietu lielās zāles akustikas pārbaudījums, kas, kā novērtēja Ministru prezidente, skanēja lieliski.

Vizītes noslēgumā ar Cēsu pilsētas vadību premjere pārrunāja satiksmes sistēmas stāvokli, spriežot par iespēju atjaunot Pleskavas šoseju un veidot reģionālā sabiedriskā transporta kustību, lai vilciens nogādātu cilvēkus uz Rīgu un atpakaļ stundas un desmit minūšu laikā.

Rozenbergs arī akcentēja nepieciešamību pēc izmaiņām normatīvajos aktos, kas ļautu pašvaldībām veidot atsevišķu dzīvojamo fondu, ko piešķirt vajadzīgiem speciālistiem, kuri gribētu pārcelties uz reģioniem.