Einārs Cilinskis atzina, ka ideja būtu realizējama, jo "ministram Rīgā jābūt vienu dienu, savukārt pārējais ministrijas aparāts var atrasties arī citur".

Arī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs akcentēja, ka Cēsis būtu gatavas atvēlēt visu nepieciešamo infrastruktūru šāda soļa veikšanai.

"Protams, uz laiku šāda ideja, iespējams, radītu neērtības, taču ilgtermiņā ieguvums visam reģionam būtu nenovērtējams," uzsvēra Jānis Rozenbergs.

VARAM parlamentārais sekretārs Romāns Naudiņš norādīja, ka tas būtu valstiski ļoti svarīgs lēmums, ko būtu iespējams realizēt tuvākajos gados.

"Cēsis jau vēsturiski ir veidojusies kā Latvijas kultūras galvaspilsēta, un ir spējusi šo statusu saglabāt," atzinību pauda Romāns Naudiņš, piebilstot, ka "Cēsis to [Kultūras ministrijas pārcelšanu] sen ir pelnījušas".

Domes un ministrijas vadība pārrunāja arī jautājumus par reģioniem pieejamajiem fondu līdzekļiem. Ministrs akcentēja, ka jāatbalsta jēgpilnas investīcijas, kas var nodrošināt reģionu unikalitātes saglabāšanu un attīstību.

Kā citas galvenās prioritātes, kas aktuālas Cēsu novadam, domes priekšsēdētājs minēja uzņēmējdarbības attīstību infrastruktūras jautājumos, vecpilsētas ielu sakārtošanu un atbalstu pašvaldību dzīvojamo fondu attīstībai.

Īpaši tika arī izcelts jautājums par iespējamo bērnu zinātnes centra "Z(in)oo" paplašināšanu. Tam būtu jāatrod modernas telpas, jāveido jauna, saistoša ekspozīciju, kas ļautu piesaistīt stabilu tūrisma plūsmu arī no apkārtējām valstīm. Šīs ieceres īstenošanai nepieciešama vairāku ministriju iesaiste.

Tāpat ministrijas līdzdalība nepieciesāma, lai īstenotu Cēsu Svētā Jāņa baznīcas fasādes rekonstrukciju un iespējamo vēsturiskā "Cīrulīšu" veselības kūrorta infrastruktūras atjaunošanu.