Pamazām noslēgumam tuvojas ķieģeļu sienu un stabu stiprināšana, kas ir roku darbs, jo mehānismu pielietošana ir ierobežota. Tāpat tiek veikta jauno pamatu betonēšana ieplānotajām nesošajām sienām.

Būvnieki ir demontējuši daļu starpstāvu pārsegumu, kuri jaunajā projektā nav vajadzīgi. Drīzumā notiks arī nesošā iekšējā karkasa (kolonnas un pārsegums) betonēšana.

Bibliotēkas rekonstrukcijas mērķis ir izveidot daudzfunkcionālu reģiona un novada bibliotēku, dažādojot un paplašinot pakalpojumu klāstu, veicinot to pieejamību visiem iedzīvotājiem un palielinot pilsētas pievilcību. Pārmaiņas varētu sekmēt reģiona konkurētspēju un pievilcību darba un dzīves apstākļiem.

Cēsu centrālās bibliotēkas ēkas renovācija un pieejamības nodrošināšana uzsākta 2013. gadā un īstenota Eiropas Savienības līdzfinansētās aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" ietvaros.

Kopējās izmaksas ir 2 918 405 eiro. No tiem Cēsu novada pašvaldības finansējums ir 437 058 eiro, Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums - 2 417 360 eiro, valsts budžeta dotācija ir 63 987 eiro. Projekta noslēgums paredzēts 2014. gada decembrī.