Priecājāmies par engurnieku atsaucību. Ģimeņu pārgājienā ar uzdevumu piedalījās 20 ģimenes. Uzdevumi, kurus sagatavoja SIA "Unda", Viktors Kronbergs, Ina Puzanova, Inita Auniņa ar savām audzinātājām un Juris un Ilze Roņi bija jāveic 6 pieturās: "Unda", "Sportisks prieks un jautrs sacensību gars", "Zinību sala", "Bērnības zeme", "Medus kāre" un izpildot visus uzdevumus ģimenes sasniedza Saieta namu un pēdējo pieturu "Mākslas pasaule", kur varēja izpausties liels un mazs, piedaloties radošajās darbnīcās, veidojot glezniņas no dabas materiāliem, apgleznojot sveces un citādi radoši darbojoties Ingas Riežnieces vadībā.


Radošs process bija arī svētku sākumā, kad Rimas Mortuļevas deju grupas meitenes demonstrēja ne tikai savu dejas prasmi, bet arī frizierītes Initas Dreimanes veidotās bizīšu frizūras.

Ģimeņu veidotās glezniņas novērtēja modes māksliniece Elita Patmalniece. Kā labākās viņa atzina Šēru, Dorņu un Fekļistovu ģimenes veidotos darbiņus.

Svētku izskaņā koncertu sniedza Freinātu-Bērziņu, Tohvu, Lāču ģimenes, Engures novada "Cālis 2013" Karolīna Raginska un Engures vidusskolas meiteņu ansamblis. Nobeigumā visi varēja novērtēt Elitas Patmalnieces gleznu izstādi.

Šis mazais kopīgais notikums notika pateicoties biedrības "Paaudžu ligzda" dalībai Kopienu iniciatīvu fonda un Borisa un Ināras Teterovu fonda programmas "Palīdzēsim māmiņām" projektā.