"Ēku biedrības lietošanā pilsētas pārvalde nodeva 2012. gada nogalē, tā izvietoti līdzās teritorijai, kur iepriekš atradās būvgružu izgāztuve. Būvgruži gan tagad sastumti lielā kalnā, ko ziemas mēnešos varēs izmantot ziemas sporta veidiem, bet ēkā esam ierīkojuši skeitparku. Ielikām jaunus logus, izbetonējām grīdu, izveidojām jaunu elektroinstalāciju, kā arī ievietojām visas konstrukcija," stāsta biedrības "Gulces Gēns" valdes priekšsēdētājs Oskars Kreišmanis. Nodoma īstenošanā atbalstu sniedza Gulbenes pilsēta un vietējie uzņēmēji.

Plānots, ka līdz vasaras sākumam ēkai piegulošajā teritorijā biedrība uzstādīs jaunu ielu vingrošanas laukumu. Tāpat ierīkos volejbola laukumus un labiekārtotos pārējo teritoriju. Kā teic Oskars, tad nākotnes plānos ir noasfaltēt visu kādreizējo būvgružu izgāztuves teritoriju un te ierīkot āra skeitparku, kā arī strītbola, ielu futbola un florbola laukumus.

"Maija beigās atklāsim vasaras sezonu ar ielu basketbola, futbola, florbola turnīreim, kas turpināsies līdz vasaras vidum. Gribal, lai arī tiem jauniešiem, kas dzīvo tālu no Rīgas, būtu iespēja iesaistīties sportiskās aktivitātēs. Turnīru uzvarētāji varēs tālāk doties piedalīties "Ghetto Games" pasākumos Rīgā vai Ventspilī," stāsta Oskars.