Nodarbības galvenie uzdevumi bija motivēt jauniešus nodarboties ar aktīvo atpūtu, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un rosināt izpratni par aktīvās atpūtas veidu slēpņošana. Nodarbībā tika iekļauta gan teorija, gan praktiski uzdevumi. Par slēpņošanas būtību, vēsturi un noteikumiem jauniešiem pastāstīja Ilze Usāne, kura ar šo aktīvās atpūtas veidu nodarbojas jau vairāk nekā piecus gadus.

Ilze savu stāstījumu papildināja ar foto attēliem, pastāstot arī par savu pieredzi un iepazīšanās ceļu ar slēpņošanu.

Pēc teorētiska ieskata jaunieši dalījās trīs grupās, lai varētu veikt praktiskos uzdevumus. Praktiskos uzdevumus ar mācību slēpņiem jauniešiem brīvprātīgi sagatavoja Ivars Jurbergs un Edgars Vizulis, kuri jau četrus gadus aktīvi nodarbojas ar slēpņošanu.

Praktisko uzdevumu ietvaros jaunieši devās uz "Dievdārziņu", Iecavas luterāņu baznīcas un Iecavas parka apkārtni pēc uzdevumos publicētām koordinātām, izzinot katras vietas vēsturi un uzdevuma prasības. Katrai grupai devās līdzi kāds no pieredzējušajiem slēpņotājiem, tāpēc katra grupa paralēli slēpņošanas procesam izmantoja iespēju sarunām par un ap slēpņošanu. Pēc nodarbības jaunie slēpņotāji dalījās savos iespaidos pie siltas tējas tases un atzina, ka šādi viņi labprāt pavadītu savu brīvo laiku un vēlētos vēl piedalīties šāda veida aktivitātēs.

"Pasākums bija viennozīmīgi izdevies!" teic viena no tā dalībniecēm Krista Kivilande. "Par slēpņošanu šo to zināju jau agrāk, bet tagad mūs iemācīja visu, kas un kā ir pareizi jādara. Tas ir veids, kā lieliski piepildīt brīvo laiku.

Braucot uz attālākam vietām, iepriekš paskatāmies, kur ir kāds tuvākais slēpņošanas punkts, un piestājam. Noteikti visiem iesaku pamēģināt!"