Pirmā reakcija - vai tikai nav izbēgusi no mini zoodārza "Dobuļos", taču saimnieks Varis Ķelpe apstiprināja, ka no viņu saimniecības stirna nav izbēgusi.

Raiņa ielas iedzīvotāja stāsta, ka tracis sācies jau naktī, jo stirna skraidījusi šurpu turpu, bet apkārtējie suņi nav rimušies riet. Iedzīvotāji stirnu noķēruši un zvanījuši pašvaldības Sabiedriskās kārtības dienestam, uz "Dobuļiem", zooloģiskajam dārzam, līdz beidzot sarunājuši, ka dzīvniekam atbrauks pakaļ dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" pārstāvji. "Labi, ka tā, jo citādi stirniņu saplosītu suņi," sacīja sieviete no Raiņa ielas.

"Sabiedriskās kārtības dienests nedrīkst sagūstīt savvaļas dzīvniekus," skaidroja kārtībnieks Igors Stepančenko. Tādēļ pieņemts lēmums stirnu nogādāt dzīvnieku patversmē "Mežavairogi". Šī iestāde ir viena no retajām, kura ir reģistrēta kā savvaļas dzīvnieku turēšanas vieta.

Visticamāk, ka cilvēks, kurš stirnu bija pieradinājis un turējis nebrīvē, labprātīgi neatsauksies, jo apzinās, ka ir bijis bezatbildīgs un pārkāpis likumu. Dzīvnieku aizsardzības likums nosaka, ka savvaļas putnus un zīdītājus sagūstīt un turēt nebrīvē ir aizliegts. Savvaļas sugu dzīvniekus drīkst turēt tikai reģistrētā savvaļas sugas dzīvnieku turēšanas vietā. Atbilstoši Medību likuma 10. un 11. pantam savvaļas medījamos un nemedījamos dzīvniekus nebrīvē drīkst turēt tikai ar Valsts meža dienesta vai Dabas aizsardzības pārvaldes atļauju. Par likuma neievērošanu draud diezgan iespaidīgs sods.