1945. gada priesteris dibināja partizānu apvienību, lai tā atjaunotu 1918. gada 18. novembrī nodibināto Latvijas valsti. Organizācijas uzdevums bija apvienot izkaisītās partizānu grupas un koordinēt partizānu akcijas pret okupācijas spēkiem. Juhņēvičš ir spilgta un reizē traģiska personība, jo par savu darbību saņēma noraidošu attieksmi no kristīgās baznīcas puses un par "dzimtenes" nodevību tika sodīts ar nāvi.

Ikšķiles novada kultūras mantojuma centrs "Tīnūžu muiža" filmas uzņemšanas laikā pildīja konsultatīvo funkciju, informējot par partizānu dzīves apstākļiem un to pretošanās veidiem, atbildēja par rekvizītiem, filmēšanas vietas piemeklēšanu, kā arī cilvēku atlasi masu skatiem. Filmas epizodēs būs redzami vairāki Ikšķiles novada lauku skati, kā arī Ikšķiles novada iedzīvotāji, kuri iejutušies partizānu vai Padomju kaujinieku lomās.


Filmēšana noritēja no pulksten 9.00- 16.30 un kopumā 23.februāra dienas darbs aizņems aptuveni 4 minūtes no filmas kopējā laika. Dienas laikā tika izspēlēta kaujas epizode, partizānu sagūstīšana un vairāki dialogi. Epizodēs piedalījās trīs profesionāli aktieri- Bulis, Daudziņš un Sarmītis, kuri atveidoja vēsturiskas personības un galvenos filmas personāžus.

Cik zināms Ikšķiles novadu arī ir skārusi Nacionālo partizānu kustība un vairāki filmas personāži bija izgājuši apmācības kursus Tīnūžos, kur vācu okupācijas laikā atradās frontes diversantu apmācības iestāde. Filmas finansēšanu atbalsta Ikšķiles un Ogres tūrisma attīstības aģentūra.

Filmas ierakstus paredzēts dāvināt arī Ikšķiles un Ogres novada skolām kā mācību līdzekli pilnīgākai Latvijas vēstures apguvei. Filma būs arī kā Ikšķiles un Ogres tūrisma tēla popularizētājs, kas nav mazsvarīgs arguments jebkuras pilsētas turpmākās attīstības plānā.