"Mūsu iecere ir pilī izveidot ģimenes mežsaimniecības centru, lai apvienotu mazos meža īpašniekus, kur lielākoties ir 30 līdz 40 gadu jauni, labi situēti un nav ieinteresēti tik daudz iegūt par savu mežu naudu, bet drīzāk to apsaimniekot. Meža īpašniekiem patiešām ir nauda, lai ieguldītu meža sakārtošanā," teic "L.V.Mežs" valdes priekšsēdētājs Modris Kalvāns.

Viņš akcentē, ka ir ļoti ieinteresēts pils saglabāšanā un atjaunošanā, jo galvenā interese ir mājot vietā ar senu auru, tā vietā lai būvētu ko jaunu. Uzsākts ir arī projekts "Bijušās Inčukalna medību pils arhitektoniski mākslinieciskā inventarizācija", lai izvērtētu, kuras ir ēkas lielākās vērtības, kas jāsaglabā. Kā pavisam noteikti saglabājamus elementus Modris min pils kāpnes un durvis.

Īpašnieki plāno, ka līdz septembrim, vai, sliktākajā gadījumā, līdz decembra sākumam, pilī būs jau apkure. Pils pagrabā iecerēts ierīkot arī mācību virtuvi ražošanas līmenī – konservu un desu cehu medniekiem. Tāpat pilī ierīkos semināra telpas un dienesta viesnīcu, lai varētu organizēt seminārus un sanāksmes ar mežu īpašniekiem. Savukārt vasaras terasē plānots veidot vietu bērnu izglītošanai.

Inčukalna medību pils atrodas Inčukalna Inčukalna pagasta "Kārļzemniekos" - gleznainajā Gaujas krastā. Tā ir pašvaldības nozīmes kultūrvēsturiskais piemineklis numur 1. Pils celta jūgendstilā 1914. gadā pēc Baltijas naftas bāzes direktora barona fon Zonberharda pasūtījuma.

Līdz šim Inčukalna medību pilī atradusies gan sanatorija, gan bāreņu aprūpes centrs.