"Ir suņi, kas regulāri skraida apkārt pa Jaunjelgavu, arī gar bērnudārzu un skolu, pat trīs četri kopā," laikrakstam stāstījusi kāda anonīma jaunjelgavietie.

"Mans dēls mācās 1. klasē, un mani tas ļoti uztrauc — suņi taču var uzbrukt bērniem, viņus nobiedēt, sakost! Daudzas mātes baidās par savu bērnu drošību. Pilsēta ir maza, cits citu pazīst, tāpēc varbūt domei vai policijai cilvēki nesūdzas, taču klaiņojošo suņu problēma Jaunjelgavā ir aktuāla ne pirmo gadu. Mēs, bērnu māmiņas, ļoti vēlētos, lai dome panāktu suņu turēšanas noteikumu ievērošanu un viņi savā vaļā pa pilsētu neskraidītu," laikrastam atklājusi jaunjelgaviete.

Savukārt Jaunjelgavas novada domes izpildirektors Uldis Albiņš izbrīnīts, kāpēc, ja reiz suņi cilvēkiem traucē, par tiem netiek ziņots pašvaldībai? "Šādos gadījumos vajag nekavējoties zvanīt man, mobilā tālruņa numurs ir publicēts Jaunjelgavas novada mājaslapā, vai arī vietējam policijas inspektoram Vilnim Rubiķim," laikrakstam teicis izpilddirektors. Viņš skaidroja, ka šādos gadījumos vispirms tiek meklēts suņa saimnieks. Savukārt, ja suns ir agresīvs un apdraud apkārtējos, tiek izsaukti suņu ķērāji no Jēkabpils.

Jaunjelgavas novada domē no iedzīvotājiem šogad vēl nav saņemta neviena sūdzība par to, ka suņa saimnieks neievērotu dzīvnieka labturības prasības — savā vaļā klaiņotu kāds agresīvs suns, laikrakstam vēstīja Jaunjelgavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste.

Savukārt pērn pēc policijas iniciatīvas noformēti 26 protokoli, bet astoņos gadījumos policijā vērsušās privātpersonas jau tad, kad nodarīts kaitējums. Pavisam pērn novada domes administratīvā komisija izskatīja un piemēroja administratīvo sodu 34 policijas fiksētās lietās. No tiem 12 protokolu bija noformēti par pārkāpumiem, kas izdarīti Jaunjelgavas pilsētā, pārējie — novada pagastos.