Automašīnu rinda kreisajā krastā stiepās vairāk nekā kilometra garumā no tilta līdz krustojumam ar Brīvības ielu un vēl tālāk – līdz degvielas uzpildes stacijai "Virši", gandrīz sasniedzot Mežaparka teritoriju.

Tilta renovācija ir daļa no projekta "Kurzemes un Vienības ielu rekonstrukcija un Brīvības – Neretas ielu krustojuma rekonstrukcija" un tajā paredzēts apgūt gandrīz 5,2 miljonus latu.

Renovācijas gaitā mainīs brauktuves un ietvju segumu, remontēs tilta balstus, laiduma konstrukcijas, uzstādīs jaunas margas, barjeras un apgaismes stabus, mainīs notekcaurules un krāsos tilta daļas.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Jēkabpils pašvaldības parakstītā vienošanās paredz, ka līdz 2014.gada beigām tiks apgūti gandrīz 5,2 miljoni latu un apjomīgie projekta darbi pabeigti.

Nozīmīga projekta daļa ir tilta pār Daugavu renovācija. Pašreizējais tilts pār Daugavu Jēkabpilī ir uzbūvēts 1962. gadā Otrā pasaules kara laikā nopostītā tilta vietā, savienojot un apvienojot abas Daugavas krastu pilsētas - Krustpili un Jēkabpili un efektīvi risinot abu pilsētu satiksmes problēmas. Taču pēdējo reizi tilts remontēts 1995.gadā.

Autovadītāji norāda, ka Jēkabpilī šovasar jārēķinās ar sastrēgumiem un gaidīšanu garās rindās, tāpēc iesaka labāk izvēlēties citu ceļu. Nākamie tuvākie tilti ir Aizkrauklē pie Pļaviņu HES un Daugavpilī.