"Attīstība sākas ar katru no mums, tāpēc veiksmīga Latvijas izaugsme iespējama tikai tad, ja izjutīsim kopīgu atbildību par savu valsti. Jēkabpilī dzīvo aktīvi un ar iniciatīvu bagāti cilvēki, kas paši darbojas un spēj aizraut arī citus, jo Latviju attīstīs cilvēki - darītāji. Prieks, ka Jēkabpilī ir īsti darītāji," atzina LMT viceprezidents Gunārs Danbergs.

"Prieks, ka mūsu pilsētā tiek rīkots šāds konkurss, bet vēl lielāks gandarījums redzēt, ka jēkabpiliešiem nav vienalga par to, kas notiek mūsu pilsētā. Paldies LMT par sniegto iespēju, novēlam neapstāties pie jau sasniegtā un arī turpmāk rīkot šādus projektu konkursus," norādīja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps.

No visiem saņemtajiem pieteikumiem iedzīvotāju balsojumam tika nodoti 12 projekti. Apkopojot elektronisko un klātienes balsojumu, noteikti četri konkursa uzvarētāji, par kuriem kopumā nodotas vairāk nekā 4400 balsu.

"LMT Jēkabpilij" uzvarējušie četri projekti:

1. Multifunkcionālu dizaina soliņa uzstādīšana Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves pludmalē. Projekta ietvaros plānots uzstādīt īpaša dizaina multifunkcionālu soliņu/sauļošanās zvilni ar atkritumu urnu un velonovietni. Dizaina soliņš būs impulss pludmales paplašināšanai un labiekārtošanai. Iedzīvotāju kopējais balsojums - 491 balsis (papīra anketas - 226 balsis, jekabpils.lv - 245 balsis, m.lmt.lv un SMS - 20). Piešķirtais finansējums - Ls 1000.

2. Strītbola laukums pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas Jēkabpils pilsētas jauniešiem. Projekta ietvaros plānots izveidot strītbola laukumu ar diviem statīviem un 2 groziem un jaunu laukuma pamatni (drenētu un asfaltētu). Iedzīvotāju kopējais balsojums - 1448 balsis (papīra anketas - 989 balsis, jekabpils.lv - 420 balsis, m.lmt.lv un SMS - 39). Piešķirtais finansējums - Ls 2000.

3. Veikborda/ūdensslēpošanas parka izveide (konstrukciju uzstādīšana). Projekta ietvaros plānots uzstādīt lineāru trošu sistēmu, kas ļauj nodarboties ar dažādiem ūdenssporta veidiem. Iedzīvotāju kopējais balsojums - 536 balsis (papīra anketas - 18 balsis, jekabpils.lv - 506 balsis, m.lmt.lv un SMS - 12). Piešķirtais finansējums - Ls 2000.

4. Zaļā klase mazajiem un lielajiem. Jēkabpils Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta centrs vēlas uzlabot centra bērnu iespējas uzturēties svaigā gaisā nodarbību laikā. Iedzīvotāju kopējais balsojums - 1927 balsis (papīra anketas - 1847 balsis, jekabpils.lv - 75 balsis, m.lmt.lv un SMS - 5). Piešķirtais finansējums - Ls 1999.

Jau ziņots, ka turpinot pavasarī uzsākto projektu "LMT Latvijai", LMT sadarbībā ar četrām Latvijas pilsētām - Daugavpili, Rēzekni, Kuldīgu un Jēkabpili, augustā izsludināja pieteikšanos projektu konkursa "LMT Latvijai" nākamajai kārtai.

Šī gada pirmajā kārtā Liepājā, Ventspilī, Valmierā un Jelgavā realizēti vai tiks realizēti 18 sociāli nozīmīgi projekti vairāk nekā 30 tūkst. latu apmērā. Pateicoties LMT atbalstam, Liepājā labiekārtota kaitborda jeb pūķošanas bāze, uzstādīti āra trenažieri, sakopti vairāki vides objekti, Jelgavā rekonstruēts skeitparks, radīts pilsētas dziesmas videoklips, veikti uzlabojumi nometnes "Lediņi" teritorijā un būs iespēja ierīkot suņu pastaigas laukumu, Valmierā izveidots pludmales volejbola laukums, labiekārtots rotaļu laukums, plānots izveidot futbola laukumu, Ventspilī piešķirts atbalsts bērnu un jauniešu tematisko pasākumu rīkošanai un veikti citi pilsētvides uzlabojumi.