Reģionālo partiju sadarbības modelis ar "Vienotību" būs noteikts sadarbības līgumā un lielā mērā būs līdzīgs sadarbības modelim, kāds pastāv, piemēram, starp Liepājas un Ventspils partijām un Zemnieku savienību, pieļāva Jēkabpils reģionālās partijas priekšsēdētājs.

"Mēs gribam būt klāt nopietnu jautājumu risināšanā, sniegt šai nacionālās nozīmes partijai mūsu informāciju par notikumiem un mūsu redzējumu par to, kā mūsu skatījumā būtu risināmi daudzi sasāpējuši jautājumi. Nekādus naudas maisus vai projektus apmaiņā pret sadarbību mēs neprasām - mūs interesē vienmērīga Latvijas attīstība," uzsvēra Salcevičs.

Mīnusus šādai sadarbībai Jēkabpils reģionālās partijas līderis nevēlējās meklēt. Savukārt pluss ir tas, ka "Vienotība" ir liela vadoša partija, kas Saeimā darbosies arī nākamajā sasaukumā, un sadarbība ar šo politisko spēku dos Jēkabpils reģionālajai partijai iespēju tikt labāk sadzirdētai, labāk ļaus prezentēt un aizstāvēt savas idejas un savu redzējumu par daudziem notikumiem, lietām un problēmām.

Konkrētas personālijas, kuras "Vienotības" sarakstā varētu startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, Salcevičs pagaidām nenosauca, sakot, ka par tām vairāk plānots piedomāt pēc tam, kad būs pagājušas Eiroparlamenta vēlēšanas.

Jēkabpils reģionālās partijas priekšsēdētājs noliedza, ka viņa pārstāvētajai partijai būtu kas iebilstams pret kādu no reģionālajām partijām, ar kuru "Vienotība" grasās slēgt sadarbības līgumu.

"Tie ir Kuldīgas, Talsu, Valmieras, Tukuma un Ogres pārstāvji - visi zināmi cilvēki. Reģionālās partijas jau nav tikušas veidotas ar mērķi iet nacionālajā politikā un pieteikt sevi Saeimas vēlēšanās ar pilniem sarakstiem. Mēs esam lokālas, reģionālas partijas, caur kurām cilvēki startē pašvaldību vēlēšanās.

Savukārt sadarbība ar "Vienotību" ļaus mums iesaistīties arī nacionālu jautājumu risināšanā, redzējums uz kuriem daudziem no mums ir līdzīgs," norādīja Salcevičs.

Jau ziņots, ka 9.aprīlī partija "Vienotība" valdes un frakcijas kopsēdē vienbalsīgi atbalstīja sadarbības līgumu slēgšanu ar sešām reģionālajām partijām - "Valmierai un Vidzemei", "Kuldīgas novadam", "Talsu novada attīstībai", "Tukuma pilsētai un novadam", "Ogres novadam" un Jēkabpils reģionālo partiju. Līgumu plānots parakstīt sestdien, 12.aprīlī, "Vienotības" domes sēdē.