"Prieks par jēkabpiliešu aizrautību un aktivitāti, pludmalē uzstādītais soliņš ir apsveicama iniciatīva. Tagad ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesiem būs iespēja komfortabli un ērti atpūsties pie viena no populārākajiem tūrisma objektiem Jēkabpilī," sacīja LMT klientu centra "Jēkabpils" vadītāja Inta Eglīte.

Dizaina soliņš - sauļošanās zvilnis ar velonovietni kalpo kā būtisks impulss pludmales paplašināšanai un labiekārtošanai dizainiski kvalitatīvākā veidolā. Pie soliņa ierīkota arī atkritumu urna.

"Pateicoties projekta realizācijai, tiek turpināta Jēkabpils Mežaparka un Zilā karoga pludmales labiekārtošana, kas ir liels ieguvums ikvienam jēkabpilietim un pilsētas viesim," atzina projekta autore Lāsma Skļarska.

Katru gadu Jēkabpils Mežaparku un pludmali apmeklē vairāki tūkstoši pilsētas iedzīvotāju un viesu - tā ir populārākā pilsētas rekreācijas un aktīvās atpūtas zona. 

Soliņa dizaina autors ir arhitekts Oskars Elksnis un izgatavotāja SIA "Gravānu darbnīcas".

Kopumā Jēkabpilī projekta "LMT Latvijai" ietvaros tika atbalstītas 4 iedzīvotāju iniciatīvas:

Multifunkcionālu dizaina soliņa uzstādīšana Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves pludmalē. Pateicoties projekta realizācijai uzstādīts īpaša dizaina multifunkcionāls soliņš/sauļošanās zvilnis ar atkritumu urnu un velonovietni. Dizaina soliņš ir impulss pludmales paplašināšanai un labiekārtošanai.

Strītbola laukums pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas Jēkabpils pilsētas jauniešiem. Projekta ietvaros izveidots strītbola laukumu ar diviem statīviem un 2 groziem un jaunu laukuma pamatni (drenētu un asfaltētu).

Veikborda/ūdensslēpošanas parka izveide (konstrukciju uzstādīšana). Projekta ietvaros plānots uzstādīt lineāru trošu sistēmu, kas ļauj nodarboties ar dažādiem ūdenssporta veidiem.

Zaļā klase mazajiem un lielajiem. Jēkabpils sociālā dienesta Ģimenes atbalsta centra teritorijā uzstādīta jauna lapene, tādejādi uzlabojot centra bērnu iespējas uzturēties svaigā gaisā nodarbību un brīvajā laikā.

Par "LMT Latvijai"

Jau trešo gadu "Latvijas Mobilais Telefons" sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām pilsētu iedzīvotājiem un iedzīvotāju grupām, kuri vēlas ar idejām un projektiem piedalīties savas pilsētas attīstībā, piedāvā iespēju piedalīties projektā "LMT Latvijai". Šogad "LMT Latvijai" piedalās astoņas pilsētas - Talsi, Tukums, Preiļi, Saldus, Bauska, Līvāni, Ogre un Valka. Mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas pilsētās un atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas pilsētu sabiedriskās dzīves izaugsmei.