20.jūnijā plkst. 20 uz plostiem Daugavā iepretim Vecpilsētas laukumam sāksies etnotransa grupas "Auļi" koncerts "Vasaras saulgrieži Sēlijā". Grupas repertuāru veido oriģinālkompozīcijas, latviešu danču un dūdu melodiju aranžējumi, citu Eiropas tautu melodijas, kā arī kompozīcijas sitaminstrumentiem. Grupa arī izpilda dziesmas – tautasdziesmu aranžējumus. Izdzīvosim saulgriežu nakts mistiku Daugavas krastā kopā ar "Auļiem" 20.jūnija vakarā, lai nākamajā rītā sagaidītu vasaras atnākšanu!

22. jūnijā plkst. 24 Jēkabpilī Mežaparkā notiks nakts skrējiens "Papardes ziedu meklējot". Skrējienā aicināti piedalīties visi interesenti, kuriem ir vēlēšanās gūt pirmssvētku enerģijas lādiņu, pozitīvas emocijas, kopā sanākšanas prieku un, protams, būt papardes zieda meklējumos. Ar sacensību nolikumu iespējams iepazīties Jēkabpils sporta centra mājas lapā http://www.jekabpilssc.lv, sadaļā "Nolikumi".

Ja arī tev ir tuva lustīga, sirsnīga un skanīga mūzika, kārtīgi danči līdz pašam rītam, gadatirgus un citas jestras izdarības, tad "Latvijas Radio 2" tevi aicina uz grandiozo Līgo koncertu "Līgojam Jēkabpilī!" 23.jūnijā Krustpils brīvdabas estrādē ar populārāko Latvijas mūziķu un grupu piedalīšanos!

Pasākuma ietvaros notiks pirmais Vislatvijas Jāņu gadatirgus - jau no plkst 10, koncerts - Latvijas skaistākās dziesmas populāru mākslinieku izpildījumā, "Suitu sievas" un labākie Jēkabpils dziedātāji un dejotāji, grandioza nakts balle no plkst 23 līdz pašam rītam ar "Credo", "Eolika", "Galaktika", "Musiqq", lustīgi danči un līgo izklaide.

Koncertā uzstāsies Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Samanta Tīna, Dons, Marts Kristians Kalniņš, Ginta Krievkalna, Normunds Zušs, Agnese Rakovska, Valters Frīdenbergs, Guntis Veits,Nikolajs Puzikovs.
Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Iepriekšpārdošanā biļetes lētākas. Jāņiem un Līgām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja bez maksas.

Tāpat šonedēļ jēkabpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti uz vēl nebijušu pasākumu – brīvdabas kino Jēkabpils Tautas nama pagalmā 19.jūnijā plkst. 22. Jēkabpils tautas nama pagalmā (ieeja no Katoļu ielas) tiks atklāts Kino placis, kurā, ērti atlaižoties autobusu sēdekļos un malkojot kafiju vai tēju un piekožot kādu našķi, zem klajām debesīm varēs baudīt lielajos kinoteātros apmeklētākās un kritiķu atzītākās ārzemju un latviešu mākslas filmas. Kino placī būs atļauts ņemt līdzi arī savu cienastu. Biļetes iegādājamas pirms izrādes, to cena ir 1 lats.

Filmu programma jūnijā:
19.,20., 21. jūnijs – "Lielās cerības"
26., 27., 28., 29. jūnijs – "Viena dzīve"