Visas šīs ražotnes palielina no atjaunojamiem energoresursiem saražoto siltumenerģijas daudzumu reģionā par 243 megavatiem un elektroenerģijas daudzumu par 86 megavatiem, kas pielīdzināms aptuveni 50 000 mājsaimniecību siltumenerģijas patēriņam un 80 000 mājsaimniecību elektroenerģijas patēriņam.

Klaipēdas atkritumu koģenerācijas stacija Lietuvā, Jarvenpes biomasas koģenerācijas stacija Somijā, Jelgavas biomasas koģenerācijas stacija Latvijā un Bristas atkritumu koģenerācijas stacija Zviedrijā sniedz vietējām sabiedrībām vairākus ekonomiskos, sociālos un vides ieguvumus. 

Piemēram, Klaipēdā samazinājās atkarība no importētajiem kurināmajiem, kas ļāva klientiem samazināt siltumenerģijas cenu. Tāpat Klaipēdas koģenerācijas stacija ir atrisinājusi vietējās problēmas ar atkritumu apsaimniekošanu, transformējot visus vietējās pašvaldības atkritumus siltumenerģijā un elektroenerģijā, tādejādi palīdzot Klaipēdas reģionam sasniegt ES Atkritumu direktīvas prasības.

Centralizētās siltumapgādes sistēmas klienti Stokholmā un Jelgavā arī iegūst no samazinātām ražošanas izmaksām. Papildus tam, aizstājot gāzes vai šķidrā fosilā kurināmā katlus ar efektīvām atkritumu vai biomasas koģenerācijas iekārtām, ievērojami samazinās CO2 izmešu līmenis atmosfērā.