Lai nodrošinātu jauniešiem saistošas aktivitātes, Jelgavas novads ir uzrunājis dažādu iestāžu un uzņēmumu vadītājus atbalstīt ieceri, dodot iespēju bez maksas izmantot viņu piedāvātos pakalpojumus.

Tā šai pašvaldības iniciatīvai jau atsaukusies Rundāles pils, kino "Cinamon", "Čili pica", "Lāču maize", kā arī arēna "Rīga", nodrošinot jauniešiem iespēju apmeklēt "Rīgas Dinamo" spēli, un citi.

Pašvaldība aicina atsaukties arī uzņēmējus vai zemnieku saimniecības, kas varētu finansiāli atbalstīt grupas ēdināšanu ārpus novada teritorijas.

"Laiku, ko jaunieši pavadīs šeit, centīsimies padarīt maksimāli piepildītu ar interesantām un reizē noderīgām aktivitātēm, katru dienu piedāvājot ko jaunu. Lai arī dienaskārtība joprojām tiek veidota, jau tagad skaidrs, ka apskates vietu vidū būs Jelgava  Sv. Trīsvienības tornis, Jelgavas pils, tāpat vietas Rīgā, Jūrmalā un Tērvetē. Domāju nozīmīgs brīdis būs tikšanās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā, kā arī vērtīgs būs kopīgi pavadītais laiks ar mūsu pašu novada jauniešiem," norāda Izglītības pārvaldes speciāliste interešu izglītības jautājumos Anita Liekna.

Ivanofrankovska atrodas Ukrainas rietumos un ir Ivanofrankovskas apgabala centrs. Vēsturiski saukta Staņislavova, bet 1962. gadā pārdēvēta ukraiņu dzejnieka un sabiedriskā darbinieka Ivana Franko vārdā.