Svinīgais pasākums tematiski sasaistīts ar pirmo mācību dienu, nevis mazinot, bet papildinot Zinību dienas ierastos pasākumus ar skolai un novadam nozīmīgu notikumu. Uz atklāšanu ierasties aicināti un savu dalību apliecinājuši gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, gan Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

Sporta halles ietilpība ļāvusi tur nodrošināt divus volejbola laukumus, ģērbtuves un dušas jeb labierīcības pirmajā stāvā, trenažieru zāli 2. stāvā, kā arī mācību telpas teorētiskām nodarbībām. "Beidzot būs iespēja aizvadīt kvalitatīvas sporta nodarbības Kalnciema vidusskolas audzēkņiem un pagasta iedzīvotājiem, profesionāli trenēties pagasta volejbolistiem, florbolistiem, kā arī augstā līmenī īstenot citas sportiskas aktivitātes – līdz šim šādas iespējas pagastā nebija" skaidro Valgundes pagasta pārvaldes vadītāja Maija Lasmane.

Šī projektu konkursa mērķis bija oglekļa dioksīda emisiju samazināšana, veicot zema enerģijas patēriņa ēku būvniecību, kā arī esošu ēku rekonstrukciju vai vienkāršoto renovāciju. Paredzams, ka halles ekspluatācijas laikā siltumenerģijas patēriņš uz 1m2 gadā nepārsniegs 14 kWh uz 1m2.

Ēkas galvenā fasāde orientēta dienvidu virzienā pret skolas austrumu fasādi un esošo sporta laukumu. Projektā izmantoti visi galvenie energoefektīvas ēku projektēšanas principi: racionāli sabalansēts apjoms un precīza orientācija pret debess pusēm (ziemeļi-dienvidi), pārdomāts siltumizolācijas risinājums visām ēkas ārējām un grīdas konstrukcijām. Ēkas plānojumā ievēroti principi, kas palīdz taupīt siltumenerģiju, izmantotas jaunākās logu izgatavošanas tehnoloģijas ar siltumizolāciju logu rāmja konstrukcijās un trīskāršo stikla paketi, efektīva ventilācijas sistēma ar siltuma atgūšanas risinājumiem.

"Jelgavas novada pašvaldības uzstādījums ir palicis nemainīgs – maksimāli ieguldīt līdzekļus izglītībā, skolu attīstībā, infrastruktūras nodrošinājumā jauniešu interešu attīstībai un veselībai. Augs un attīstīsies tie pagasti, kurā būs laba skola un veselību, izglītību veicinoši pasākumi. Par spīti kritikai vai nievām, Jelgavas novads ir tiecies un turpinās attīstīt ikvienu tā skolu, nodrošinot bērniem un jauniešiem modernu aprīkojumu, sporta aktivitātēm nepieciešamo. Galu galā Jelgavas novads savu sportisko varēšanu ir teicami apliecinājis arī šogad aizvadītajā Latvijas Jaunatnes Vasaras olimpiādē ar 9 izcīnītām godalgām ierindojoties 5. vietā novadu starpā" apgalvo Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

2011. gada augustā starp SIA "Belss" un Jelgavas novada pašvaldību tika noslēgts līgums halles tehniskā projekta izstrādei. Savukārt pēc gada, noslēdzot līgumu ar SIA "Siltums Jums", uzsākta halles būvniecība. Tādējādi Valgundes pagastā laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam tapa viena no funkcionāli modernākajām un pats būtiskākais – energoefektīvākajām sporta hallēm, kas beidzot spēs nodrošināt iespējas Valgundes jauniešu sportiskajām aktivitātēm arī profesionālā līmenī.

Jelgavas novada pašvaldība bija viena no tiem 30 dalībniekiem, kas 2011. gada augustā – līdzās citiem pašvaldību pārstāvjiem un uzņēmējiem parakstīja trīspusēju līgumu ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un SIA "Vides investīciju fonds" par projekta īstenošanu KPFI (Klimata pārmaiņu finanšu instruments) finansēto projektu atklātā konkursā "Zema enerģijas patēriņa ēkas". Programmas ietvaros projektu konkursa uzvarētāji finansiālu atbalstu saņēma gan biroju, ražošanas ēku, skolu un pat muzeju rekonstrukcijai un būvēšanai, savukārt Jelgavas novada pašvaldība guva augstu novērtējumu projekta pieteikumam zema enerģijas patēriņa ēkas sporta halles būvniecībai.

Tādējādi Jelgavas novada pašvaldība guva iespēju īstenot projektu "Zema enerģijas patēriņa ēkas ""Valgundes sporta halle" jaunbūve Jelgavas novadā" ar kopējo finansējumu Ls 1 144 443 apmērā, kur KPFI finansējums - Ls 474 320, bet Jelgavas novada pašvaldības finansējums – Ls 670 123.

Jāatzīmē, ka pašlaik Kalnciema vidusskolā, ieskaitot pirmsskolas grupas, kopumā mācās 210 bērni. Piebilstams, ka pēdējos gados Jelgavas novadā gan renovētas, gan no jauna uzbūvētas vairākas izglītības iestāžu sporta zāles. Pašlaik jaunas sporta halles būvniecība norit arī pie Staļģenes vidusskolas Jaunsvirlaukas pagastā.